OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Toyota- kolmikko pitää kärkeä Jyväskylässä

Aamupäivän ajojen nopein kaveri oli Ott Tänak, joka johti ennen päivähuoltoa 5.4 sekunnin erolla tallikaveriinsa Jari-Matti Latvalaan. Tänak osoitti vahvuutensa, vaikka joutui toimimaan aura-autona, joka ei ole helppo tehtävä kuivalla tiellä.

– Tiet olivat erittäin vaativia ja liukkaita, joilla menetti aikaa paljon. Onneksemme saimme hyvän alun, josta tuli hieno fiilis ja flow. Koko ajan olemme ajaneet rajoilla, Tänak sanoi päivähuollossa.

Virolaiskuljettajan perässä tullut Latvala on osoittanut myös hyviä otteita pitkin päivää. Töysäläinen nousi toiseksi viimeisen erikoiskokeen jälkeen ennen päivähuoltoa.

– Kyllä nyt tyytyväinen olen ajoon. Pari asiaa oli siellä. Moksin ajoin vähän huonosti, tein muutamia virheitä. Ässämäessä meni rengas, alavanne halkesi. Se oli ihan oma moka, Latvala kertasi aamupäivää.

Uransa sadatta MM-rallia ajava Kris Meeke on täydentänyt Toyotan menoa, ja ajanut tasatahtiin kärkikolmikon kanssa.

– Täytyy sanoa, että aamu on ollut hyvä. Hieman on ollut uusia juttuja, kun en viime kaudella ajanut tällä autolla täällä, Meeke mietti.

Suomalaisista Esapekka Lappi on heti Toyota- kolmikon perässä ja Teemu Suninen on kilpailussa vasta menossa sijalla 9, puoli minuuttia kärjestä jääneenä.

Kuvat: Hannu Kumpulainen