OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Latvala lähtee kärkipaikalta toiseen kilpailupäivään

Jyväskylän MM-rallin ensimmäinen päivä on ollut äärettömän tiukkaa taistelua ykköspaikasta. Ott Tänak otti aamulla keulapaikan, mutta päivähuollon jälkeen hän joutui luovuttamaan sen tallikaverilleen Jari-Matti Latvalalle, jolla on ennen Jyväskylää ollut hieman vaisuhko kausi.

– Kyllähän tähän päivään pitää tyytyväinen olla. Kokonaisuutena se on ollut hyvä, Latvala iloitsi.

Onnistumiset ovat ruokkineet Latvalaa ja iloisuus huokui sekä päivä- että iltahuollossa. Varmuus ajamiseen tulee näkymään myös lauantaina, kun lähdetään ajamaan rallin toista täyttä päivää. Toiseen päivään lähdetään hyvin tiukoista olosuhteista, joka tuo oman haasteensa.

– Huominen aamupäivä on tosi tärkeässä roolissa. Se voi olla sillä tavalla, että jos aamulla et ole hereillä, voi tulla eroja. Niitä on sitten vaikea iltapäivällä kiinni. Aamun ensimmäinen lenkki on tosi isossa roolissa, Latvala aprikoi.

Ensimmäisen päivän jälkeen Latvala johtaa kilpailua 1,2 sekunnin erolla Kris Meeken. Citroënin Esapekka Lappi on taas jäänyt Meekestä saman 1,2 sekuntia ja mestaruusjahdissa oleva Ott Tänak 0,2 sekuntia Lapista.

Ennen kilpailua ennakoitiin Teemu Sunisen olevan yksi tämän viikonlopun voittajasuosikeista. Perjantai pudotti miehen voittospekulaatioista täysin pois, sillä yhdeksäntenä oleva tuusulalainen on jäänyt kärjelle 52,6 sekuntia.

– Kyllä tämä on vaikea päivä ollut. Itsestä tuntuu, että on tehnyt parhaansa. Tuntuu, että ei tule virheitä, mutta ei pääse kovempaa. Siitä on vaikea lähteä kiristämään, Suninen harmitteli.

Kuvat: Hannu Kumpulainen