OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Tänak kärjessä yötauolle – Suomalaiset taistelevat podiumista

Ott Tänak on ottanut piikkipaikan Jyväskylän MM-rallin toisen päivän jälkeen. Tänak aloitti jo vahvasti aamun erikoiskokeella Pihlajakoskella ja nappasi hetkellisesti kärkipaikan itselleen.

Tallikaveri Jari-Matti Latvala tuli ohitse vielä Päijälässä, mutta lopullisesti virolainen siirtyi kärkeen Kakaristolla, kun Latvala kävi ojanpohjassa ja Kris Meeke putosi pois.

– Tämä on ollut oikein hyvä päivä. Aamu oli todellla intensiivinen, kun kaikki puskivat kovaa. Se oli hyvä juttu, että saimme rakennettua pienen eron Esapekkaan (Lappi). Hän teki erinomaista työtä ja meidän piti seurata häntä, Tänak totesi Toyotan tiedotteessa.

Toyotan osalta harmia toi Meeken putoaminen pois, mutta tallista vahvistetaan, että brittikuski tullaan näkemään soralla jälleen sunnuntaina. Kärkiajoista kahinoimassa vielä aamupäivällä ollut Latvala otti iltapäivän ajot hieman varmemmin ja vakiinnutti paikkansa kolmosena.

– Meillä oli fantastinen tilanne, kun kolme autoa oli podium-taistelussa mukana. Menetimme yhden auton, meillä on jäljellä enää kaksi autoa ja todella tarvitsemme tallipisteitä. Pudotin liian paljon vauhtia ja Esapekka pääsi ohitsemme, Latvala harmitteli.

– En pystynyt menemään kovempaa riskeeraamatta autoamme. Ajoin niin kovaa kuin pystyin riskeeraamatta ja se ei riittänyt Esapekkaa vastaan.

Oman osansa Latvalan riskittömään ajoon oli sillä, että takana oli jo kaksi rengasrikko ja se kolmas olisi saattanut olla kilpailun kannalta kohtalokas.

– Kun on kaksi kertaa voi rengas hajota, mutta kolmatta kertaa niin ei käy, vaan häviät mutkan, Latvala mietti.

Kilpailu jatkuu sunnuntaina neljällä erikoiskokeella, joista viimeinen on powerstage.

Kuvat: Hannu Kumpulainen