OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Tänak teki historiaa – Vain Loeb kyennyt samaan

Viron suosituin urheilija, Ott Tänak teki historiaa ottamalla uransa toisen Jyväskylän MM-rallin voiton. Jo voittaminen Jyväskylässä kuljettajalle, joka ei omaa Suomen passia on vaikeaa, mutta toisen ottaminen on vieläkin harvinaisempaa.

– Tämä oli meille tärkeä voitto, Tänak toteaa.

Ulkomaalaiskuskeista vain Sebastien Loeb on onnistunut voittamaan Jyväskylän MM-rallin kahdesti. Hänellä voittoja on vyöllään peräti kolme kappaletta. Kotimaisista kuljettajista löytyy useampi kahteen tai useampaan voittoon yltänyt kuljettaja.

Vaikka Tänak nousi voitollaan isojen miesten joukkoon, ottaen huomioon sen, että ennen häntä ainoa ulkomaalainen kaksinkertainen Jyväskylän voittaja oli yhdeksänkertainen maalmanmestari Loeb.

– Meille tärkeintä on voittaa pisteitä. Millään muulla ei ole merkitystä, Tänak vakuutti.

Jyväskylän MM-rallissa toiseksi ajoi Esapekka Lappi ja kolmas oli Jari-Matti Latvala. Mestaruustaistelussa Tänakin ero toisena olevaan Sebastien Ogieriin on 22 pistettä. Ennen Jyväskylää ero oli vain neljä pistettä.

Kuva: Hannu Kumpulainen