OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Onko luonnonkauneus katoava luonnonvara? Näin vastaavat Henna Peltonen ja Lassi Viljanen

Luonnonkauneus ja ylipäätään luonnollisuus puhuttavat ja näkyvät niin mediassa kuin ihmisten arkikeskusteluissakin. Viime vuosikymmenet ovat vieneet maailmaa hurjasti eteenpäin kaikilla aloilla, mutta ihmisten hyvinvointi ja terveys ovat edelleen tapetilla kaikkien muutoksien jälkeen. Kauneus ja kauneusihanteet, sekä muoti muuttuvat tiuhaa tahtia, mikä aiheuttaa monille harmaita hiuksia ja tunnetta näyttää tietyltä tai käyttäytyä tietyllä tavalla.

Silikonit, huulitäytteet sekä muut kauneustoimenpiteet jakavat monesti mielipiteitä. Toisaalta ihmisten halutaan pysyä luonnollisina ja ”aitoina”, mutta mikäli he kokevat, etteivät ole onnellisia kehossaan, annetaan heille mahdollisuus muuttua. Olkoon kyseessä sitten seksuaalisuuteen tai muuhun ulkonäköön liittyvä muutos.

Samaan aikaan kuitenkin monet tunnetut julkisuuden henkilöt ovat ryhtyneet taistelemaan tiettyjä kauneusvaatimuksia vastaan. Esimerkiksi Instagram-kuvapalvelussa seuratut tähdet julkaisevat meikittömiä kuvia ja rohkaisevat muita tekemään samoin. Yksi heistä on esimerkiksi kansainvälisesti tunnettu Hollywood-tähti Eva Longoria Baston, joka jakaa henkilökohtaisesta elämästään paljon kuvia sosiaalisessa mediassa. Meikittömyys ja luonnollisuus näkyy, vaikka hän edustaakin yhtä maailman isoimmista meikkibrändeistä.

Mikäli kuva ei näy, klikkaa tästä nähdäksesi kuvan.

Kauneusihanteita halutaan yhä enemmän siirtää jollain tavalla takaisin luonnollisuuteen. Vaikka punaisella matolla näemme yhä uskomattomia meikkiluomuksia, eikä kovin moni halua lähteä juhliin ilman meikkiä tai kampausta, arjessa julkkiksetkin uskaltautuvat ulos ilman sen kummempaa tälläytymistä. Tämän vuoksi luonnonkauneutta halutaan nostaa yhä useammin esille.

Kolmatta kertaa järjestettävä Miss Eloweena-missikilpailu on vannoutunut luonnonkauneuden puolestapuhuja. Missiemona toimiva Henna Peltonen ja missikeisarina toimiva Lassi Viljanen haluavat tuoda esille luonnonkauneutta ja nostaa Suomessa esille luonnollisia roolimalleja.

Mitä sitten luonnonkauneus oikeastaan on?

– Luonnonkauneus on mielestäni sitä, että hyväksyy ja kantaa itsensä sellaisena kuin on, on sisäisesti kaunis, mikä hehkuu myös ulospäin ja ihminen, joka voi hyvin. Hyvinvoiva ja muut huomioon ottava ja kanssaihmisiä hyvin kohteleva ihminen on kaunis! Luonnonkaunis ihminen on itsevarma, persoonallinen eikä yritä väkisin mahtua samaan muottiin mihin muut, kertoo Henna.

Lassi on samoilla linjoilla. – Luonnollisesti kaunis on sitä, että kantaa itsensä rohkeasti ja itsevarmasti omana itsenään pelkäämättä jäävänsä varjoon. Nykyajan trendi-ilmiönä vallan saanut itsensä parantelu erinäisin kauneuden parannuskeinoin ei luo verrattavaa oikeutta sille, että ihminen on kauneimmillaan, kun voi ulkoisen, luonnollisen kuoren sisältä hyvin. Sisäinen kauneus näkyy ja huokuu ulospäin ja näin ollen tukee toinen toistaan luoden täydellisen yhtälön, kauniin ihmisen.

Luonnonkauneus ei siis ole kaikkien mielestä pelkästään ulkonäkökysymys. Kyseessä on nimenomaan henkilön oma käyttäytyminen, sekä tapa, jolla kantaa itseään. Nämä näkyvät vahvasti myös Hennan ja Lassin järjestämissä missikilpailuissa. Erityisesti Hennalle tämä kilpailu on lähellä sydäntä. – Miss EW kisassa etsitään Suomen luonnollisesti kauneinta missiä, joka toimii loistavana roolimallina etenkin tämän päivän nuorille ja opettaa heitä hyväksymään itsensä sellaisena kuin on ja ymmärtämään, että luonnollisuus on kaunista! Henna iloitsee.

Valokuvat: Miss EW Promokuvat

Luonnonkauneudessa yksi tärkeä osa on ihmisen oma hyvinvointi ja se, että myös henkiset terveysasiat ovat kunnossa. Lassi on huomannut, että niin tavallinen media kuin sosiaalinen media ovat tuoneet henkisen puolen asiat lähes kokonaan uudelle tasolle. – Paineet ja painostus luo pakonomaista tarvetta pysyä trendien ja muoti-ilmiöiden mukana. Myös kateus ohjaa muokkaamaan ja piiloutumaan tekaistun kuoren taakse olematta rehellinen, itsevarma oma itseänsä.

Onko luonnonkauneus siis katoava luonnonvara? Näyttäisi vahvasti siltä, että ei ole. Lassi ja Henna ovat tässäkin asiassa yhtä mieltä. – On erinomaisen hienoa huomata, että luonnollisuus on nousemassa uudeksi trendiksi, joka on meillä jo ollut aina, satoja vuosia. Siitä myös todisteena luonnollisuutta vaalivan Miss EW-kilpailun hurjan suuri suosio sekä kilpailun aikaansaamat palautteet ja puskaradio, kommentoi Lassi. Henna riemuitsee siitä, että heidän luomansa missikilpailu on saanut hienon vastaanoton. – Missiemona olen iloinen, että Suomen luonnollisesti kaunein kisa on saanut näin upean vastaanoton ja suuren suosion. Miss EW kisa erottuu muista kauneuskisoista sillä, että tässä kisassa kauneutta ei rakenneta, vaan arvostetaan luonnollisuutta sekä sisäistä kauneutta.

Miss Eloweena-kauneuskilpailun finaali järjestetään Hämeenkylän kartanossa 10.8. Vantaalla. Oho Live TV haastattelee tuoretta missiä heti maanantaina 12. elokuuta kello 11:00, kun tuore missi tuodaan Tallinnan-matkalle.