OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Bluesin Annina Rajahuhta (11) Naisten Liigan ottelussa Blues - KalPa, Tapiolan harjoitushallissa, 5. maaliskuuta 2019.

Naisten Liigan mestari Kiekko-Espoo osallistuu kovatasoiseen kansainväliseen turnaukseen Kiinassa

Naisten Liigan hallitseva mestari lähtee elokuussa ennen naisten Liigan starttia kansainväliseen turnaukseen Pekingiin Kiinaan.

Turnauksessa Kiekko-Espoo kohtaa mm. Venäjän ja Tsekin sarjojen mestarijoukkueet. Venäläisen Agidel Ufan ja Tsekin Kladnon lisäksi turnauksessa on kolme kiinalaisjoukkuetta, joista yksi on mm. Naisleijonien maalivahti Noora Rädyn ja nykyisin Kiekko-Espoossa pelaavan hyökkääjä Annina Rajahuhdan aiemmin edustama Kunlun Redstar / Vanke Rays.

Luvassa on vauhdikkaita kansainvälisiä pelejä, joten turnaus toimii hyvänä valmistaumisena syyskuun puolivälissä starttaavaan Naisten Liigaan. Pelien lisäksi Kiekko-Espoo haluaa olla mukana edistämässä Suomen ja Kiinan välistä talviurheilun yhteistyötä sekä olla lisäämässä lajin ja Suomen tunnettuuta paikallisten lasten ja nuorten parissa. Välipäivien ohjelmassa onkin myös urheilun ulkopuolista toimintaa.

Kiinassa aiemmin pelannut Annina Rajahuhta odottaa tapahtuvaa innostuneena.

– Harvoin pääsemme seurajoukkueen kanssa vertaamaan tasoamme muiden maiden seurajoukkueiden mestareita vastaan, joten odotan mielenkiinnolla ja kuplivalla innolla tätä ainutlaatuista reissua. Hauska palata jälleen Kiinaan ja kohdata vanhoja joukkuekavereita jäällä. Uskon, että reissu tarjoaa mielenkiintoisia kokemuksia ja hitsaa jengin hyvin yhteen ennen Liiga-kauden aloitusta.

Espoolaisten kapteeni, puolustaja Minttu Tuominen uskoo kokemuksen kantavan pidemmällekin kautta.

– On todella hienoa saada seurajoukkueen kanssa näin ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua kovatasoiseen kansainväliseen turnaukseen. Odotamme reissua innolla, ja uskon että se tulee olemaan yksi alkukauden kohokohdista.

Viime kaudella mestaruuden voittanut Espoon Blues vaihtoi nimensä Kiekko-Espooksi keväällä.

Kiekko-Espoon otteluiden aikataulu (ajat Pekingin aikaa)
22.8 Turnauksen avajaiset
24.8 15.00 Beijing LanDi – Kiekko-Espoo
25.8 19.00 Kiekko-Espoo – Kladno
27.8 19.00 Kunlun Red Star / Vanke Rays – Kiekko-Espoo
28.8 Sijoitusottelut ja mitalipelit

Teksti ja kuvat: Kiekko-Espoo