OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Uusi kirja: Nyt puhuu Jari Aarnio

Kesken Suomen rikoshistorian kalleinta oikeusjuttua J. K. Tamminen sai tilaisuuden vierailla useaan otteeseen Jari Aarnion luona Vantaan vankilassa. Tämä kirja pohjautuu noissa tapaamisissa käytyihin keskusteluihin sekä Tammisen laajoihin taustaselvityksiin rikosten ja rikollisten maailmassa.

Aarnio katsoo, että hänen eristysaikansa esti häntä puolustautumasta mediassa, ja että käräjäoikeuden aikainen ilmaisukielto oli epäreilu.

Ahdistusta aiheutti myös heikko mahdollisuus tutustua käräjäoikeudessa käsiteltyihin aineistoihin. Aarnio kertoo joutuneensa pitkien oikeudenkäyntipäivien jälkeen iltamyöhään sellissään  käymään läpi suuria määriä aineistoja, joiden sisältöjä käsiteltiin seuraavana päivänä oikeudessa.

J. K. Tamminen haluaa kirjassaan selvittää, mitä oikeasti tapahtui.

Useat rikolliset Suomessa ja Virossa ovat esittäneet väitteitä, joiden mukaan Helsingin huumepoliisi ei noudata kaikessa toiminnassaan lain kirjainta.

Keräsikö Helsingin huumepoliisi rikollisista arkaluonteisia tietoja näiden kurissa pitämiseksi? Mihin katosivat tynnyri-jupakan huumerahat? Oliko KRP:llä salainen rooli Aarnio-tutkinnan aloittamiseksi?

Jari Aarnion lisäksi J. K. Tamminen on haastatellut mm. Mari ”Malmin nainen” Romanoa sekä lukuisia muita ns. ”tapaus Aarnioon” keskeisesti liittyviä henkilöitä.  Mukana on paljon sellaista aineistoa, jota ei missään muualla ole koskaan julkaistu. .  

J. K. Tamminen on lakimies, rikostutkija ja teologi, joka kirjoittaa väitöskirjaa kauppakorkeakoulussa johtamistieteissä. Toisaalta hän on entinen ammattirikollinen, joka osasi lopettaa oikeaan aikaan. Vuodet rikosten maailmassa olivat kokemus, jossa arvomaailma hioutui opintojen ja rikosten vuorotellessa. Tamminen on aiemmin julkaissut trilogian Pasilan mies, Kilpimies ja Megaliiga sekä omaelämäkerralliset teokset Konkursseja ja muita konnuuksia – Talousrikollisen muistelmat ja Rikollinen elämäni.

Teksti: Minerva

J.K. Tamminen vieraili keväällä Oho Live TV:n Fiksut ohjelmassa. Voit katsoa ohjelman tästä. Aiheena Suomen eduskuntavaalit ja keskustelussa käydään läpi muun muassa rikollisuutta.