OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Maailmanmestaruus Senioreiden sulkapallon MM-kisoista Suomeen

Suomalainen Carl-Johan Nybergh on voittanut senioreiden sulkapallon MM-kilpailuissa kultaa miesten nelinpelin +70-luokassa parinaan eteläafrikkalainen Johan Croukamp. 

Carl-Johan Nybergh on kokenut senioreiden MM-mitalisti. Hän toi vuoden 2013 kisoista Ankarasta hopeaa miesten kaksinpelin +65-luokasta. Helsingborgista vuonna 2015 miesten kaksinpelin +65-luokasta pronssia ja Intiasta vuonna 2017 pronssia +65-luokassa sekä miesten kaksinpelissä että nelipelissä parinaan eteläafrikkalainen Johan Croukamp. Nyt saavutettu maailmanmestaruus, se kaikkein kirkkain mitali, on kuitenkin ensimmäinen.

Tavoitimme tuoreen maailmanmestarin Puolasta. 

-Kilpailut olivat erinomaisesti järjestetty. Oli suurkilpailujen tuntua. Suuren osanottaja määrän johdosta kilpailut olivat kahdeksan päiväiset aikaisemman seitsemän päivän sijasta. Peräti 56 maata oli edustettuna. Vanhat menestyjä maat Englanti ja Tanska saivat tyytyä aikaisempaa pienempään kultamitali määrään. Nyt Saksa voitti niitä eniten. Pohjoismaiset pelaajat voittivat kahdeksan kultamitalia, josta Islanti ja Suomi uutena voittajamaana. Aasialaisia pelaajia oli paljon mukana ja he menestyivät myös hyvin, Carl-Johan Nyberg viestitti Katowicesta.

-Olimme Johanin kanssa valmistautuneet kilpailuihin huolella. Selvisimme loppuotteluun aika helposti. Loppuottelu alkoi noin 1,5 h myöhässä. Saimme tietää sen käynnistymisestä vasta 10 min aikaisemmin. Alku oli todella tahmeaa. Teimme molemmat paljon helppoja virheitä ja vastustajat pelasivat hyvin. Toisessa erässä virheet alkoi vähentyä ja tauon jälkeen peli kulki jo toivomuksen me mukaan ja vastustajat jäivät 13 pisteeseen. Kolmas erä oli toisen toisinto. Tilanteessa 12-12 syötin 9 syöttöä putkeen ja tulos oli meille 21-12. Kun erien alkutunnustelujen jälkeen peli alkoi luistaa emme tehneet virheitä millään osa-alueilla. Johanin sijoitukset ja minun napakat lyönnit, on hyvä kombinaatio, hän kuvailee.

Suomeen saatiin myös pronssimitali, jonka toi kotiin Wiola Renholm naisten kaksinpelin +75-luokasta. 

Teksti: Suomen Sulkapalloliitto
Kuva: Annika Grahn

Oho Live TV onnittelee maailmanmestaria!