OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Maailmanmestari Brad Binder Suomeen

Brad Binder ajoi Moto2-luokan voittoon viime viikonloppuna Red Bull Ringillä. Kuva: Red Bull KTM Ajo

MotoGP-sarjan vuoden 2016 Moto3-luokan maailmanmestari ja hallitseva Moto2-luokan MM-pronssimitalisti Brad Binder saapuu ensi viikolla Suomeen seuraamaan KymiRingin MotoGP-testejä.

Aki Ajon Red Bull KTM Ajo-tiimin väreissä kisaava Brad Binder on päättänyt tulla seuraamaan ensi maanantaina ja tiistaina ajettavia Suomen MotoGP-testejä. Edellisen osakilpailun viime sunnuntaina Itävallan Red Bull Ringillä nimiinsä vienyt eteläafrikkalainen haluaa päästä jo katsastamaan radan, joka tullaan lisäämään ensi vuoden MotoGP-kalenteriin.

– Vaikka ajan Akin tiimissä jo viidettä vuotta niin en ole käynyt Suomessa aiemmin joten tulen tosi innoissani vierailulle, ja totta kai tämä reissu tulee olemaan erityinen kun saan hieman esimakua siitä millaisella radalla tulemme ensi kaudella kisaamaan, Binder hehkuttaa.

KymiRingin testeissä ovat mukana kaikki MotoGP-luokan valmistajat testitiimeineen. Rataa pääsevät kiertämään muun muassa moninkertainen MM-mitalisti Mika Kallio, Moto2-luokan maailmanmestari Stefan Bradl sekä Superbiken maailmanmestari Sylvain Guintoli.

Ajon johtama Ajo Motorsport tulee myös seuraamaan MotoE-tiiminsä kuljettajan Niki Tuulin otteita radalla, jota Tuuli kiertää muiden suomalaishuippujen kanssa molempien testipäivien päätteeksi tunnin ajan. Lisäksi Ajo aikoo jo luoda katsetta tiimin ensi vuoden kotikilpailuun yhdessä Binderin kanssa.

– Olen varma, että Brad tulee olemaan otettu KymiRingin monipuolisesta radasta, joka tulee tuomaan virkistävää vaihtelua MM-sarjan nykyisiin kilparatoihin, Ajo toteaa.

Suomen MotoGP-testit ajetaan 19.-20. elokuuta kello 10-17.

Teksti: Moottoriurheilu.tv