OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

SPEEDWAY: Jesse Mustonen taisteli speedwayn SM-hopeaa

Jesse Mustonen ajoi speedwayn SM-hopeaa. Kuva Lea Häyrinen. 

Speedwayn Suomenmestaruus ratkaistiin tänään Porissa Yyterin speedwayradalla. Kilpailussa oli samalla sekä historian siipien havinaa että haikeuden huokaisuja, sillä kyseessä oli viimeinen kilpailu Yyterin radalla. 

Must One’s Racingin Jesse Mustonen lähti kilpailuun mitalinkillto silmissään. Varkautelainen on ollut viimeaikoina todella kovassa iskussa, joten tavoite ei ollut tuulesta temmattu. 

Alkuerissä Jesse ajoi komeasti neljä erävoittoa ja yhden kolmannen sijan. Mies tiputti pisteet ainoastaan toisessa erässään, jossa hän tuli maaliin kolmantena Timo Lahden ja Jooa Partasen perässä. 13 pisteellä Jesse oli alkuerien jälkeen kolmantena ja selvisi semifinaaliin. 

Semifinaalia uusittiin useampaan kertaan. Lopulta erä saatiin ajettua ja Jesse hoiti erävoiton ja paikan finaalissa. 

Finaalierässä riitti draamaa. Ensin kaatui Teemu Lahti. Sen jälkeen Jooa Partanen ajoi rajusti nurin. Lopulta Timo Lahti ja Jesse ratkaisivat kahdestaan kirkkaimpien mitalien kohtalon. Lahti oli nopeampi ja voitti jo viidennen peräkkäisen speedwayn SM-kullan. Jesse ajoi maaliin toisena ja saavutti ensimmäisen yleisen sarjan SM-mitalin speedwayssa. Mies oli tyytyväinen SM-hopeaan. 

– Tulos on hyvä, ensimmäinen SM-mitali ns. aikuisten sarjassa. Neljänneksi olen ajanut useamman kerran, ei ole aiemmin ollut näissä finaalierissä oikeen tuurikaan kohdillaan, toteaa tyytyväinen Jesse. 

– Tänään tämä tulos on maksimimaalinen. Alussa ajo oli hieman tahmeaa. Pyörää en saanut tänään millään semmoisiin säätöihin, kuin olisin halunnut. Se suti liikaa, jatkaa Jesse. 

– Semifinaali uusittiin monta kertaa. Pääsin startista kärkeen ja aina tuli punaiset ja erä keskeytettiin. Samoin finaali uusittiin pariin otteeseen. Timo on kovassa ja nopeassa kunnossa ja ansaitsi mestaruuden, kommentoi Jesse. 

– Kiitokset sponsoreille ja yhteistyökumppaneille. Ilman teitä ei tulisi menestystä. Kiitokset myös tiimille, joka oli taas rautaa, toteaa tyytyväinen SM-hopeamitalisti lopuksi. 

Tulokset: 
1. Timo Lahti SE 15+3 
2. Jesse Mustonen VRT 13+3+2 (3,1,3,3,3,3,2) 
3. Jooa Partanen 14+d 
4. Teemu Lahti KMMK 12+2+d 
5. Henri Ahlbom SeMK 10+1 
6. Niko Siltaniemi HjMK 10+d 
7. Antti Vuolas HjMK 9 
8. Timi Salonen HyMK 8 
9. Niilo Vuolas HjMK 7 
10. Tero Aarnio KMMK 5 
11. Jere Lehtonen PMK 5 
12. Max Koivula KaMoKe 4 
13. Jarno Kokkonen PirMM 3 
14. Jarkko Kunnaskari FMS 3 
15. Janne Ruismäki A-SMP 1 
16. Seppo Pitkämäki SeMK 1 
17. Mattias Blom HMK 0 

Teksti: Tomi Nevanperä, Must One’s Racing Team