OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Supercar Litesiin suomalaisväriä – Jesse Kallio kilpailee Kouvolassa

Rallicross Festival Kouvola -tapahtuma kerää rallicrossin pohjoismaiset huiput Kouvolan Tykkimäen radalle 24.-25. elokuuta. SM-sarjan osakilpailun lisäksi Kouvolassa taistellaan toisena vuonna peräkkäin myös RallyX Nordic -sarjan pisteistä ja Supercar Lites -luokkaan suomalaisväriä tuo Jesse Kallio.

Siinä missä rallicrossin RallyX Nordic -sarjassa on tänä vuonna nähty suomalaiskuljettajia kilpailemassa Supercar-luokassa, on Supercar Lites -luokassa tilanne ollut täysin toinen. Suomalaiskuljettajia ei ruotsalaisten ja norjalaisten miehittämässä luokassa ole mukana ollut, mutta seuraavassa osakilpailussa Kouvolassa tilanne korjaantuu, kun samaisen luokan MM-sarjassa (RX2) kilpaileva Jesse Kallio debytoi RallyX Nordic -sarjassa kotiyleisönsä edessä.

– Hyvä on ennen Ranskan kilpailua päästä taas ajamaan ja kilpailemaan, kun on ollut pitkä kilpailutauko Höljesin jälkeen. Tietysti se mikä on tässä makeinta, niin pääsee ajamaan kotiyleisön edessä, Kallio hehkuttaa.

Supercar Lites -luokan auto on nelivetoinen ja 310-hevosvoimainen putkirunkoinen ruotsalaisen Olsbergs MSE -tallin rakentama ja kehittämä kilpa-auto, jolla kilpaillaan niin MM-sarjan RX2-sarjassa, RallyX Nordic -sarjan Supercar Lites -luokassa, kuin myös Americas Rallycross -sarjan ARX2-luokassa. Kallio on kilpaillut tänä vuonna MM-sarjan yhteydessä ajettavassa RX2-sarjassa ja tuusulalaisen sijoitus pisteissä viiden osakilpailun jälkeen on toinen.

RX2-sarjan edellinen osakilpailu ajettiin heinäkuun alkupuolella Ruotsin Höljesissä ja seuraava osakilpailu on ohjelmassa elokuun viimeisenä viikonloppuna Ranskan Loheacissa. Kilpailutauko näiden viikonloppujen välissä venähtää siis pariin kuukauteen, joten aivan kuten Kallio sanoi, niin Kouvolan RallyX Nordic -kilpailu tarjoaa oivan mahdollisuuden hakea kilpailutuntumaa ennen RX2-sarjan kauden kuudetta osakilpailua.

Pelkästään ajotuntuman takia ei Kallio Kouvolaan suinkaan lähde, vaan tavoitteena Olsbergs MSE -tallin kuljettajalla on tottakai myös menestyä kotiyleisön edessä. Aivan kuten menestystä on tullut tällä kaudella RX2-sarjassakin, viiden palkintosijoituksen verran.

– Ilman muuta aina lähdetään voittamaan, on sitten mikä tahansa kilpailu kyseessä. Vastaan asettuu monta samaa kuljettajaa kuin on tällä kaudella ollut RX2:ssa. Mutta se on hyväkin asia, tuntee vastustajat hyvin. Toki uusiakin tuttavuuksia tulee mukaan. Tiukkaa tulee varmasti olemaan, Kallio ennakoi.

RallyX Nordic -sarja vierailee nyt siis toista kertaa Suomessa ja Kouvolassa. Supercar Lites -luokka oli mukana myös vuosi sitten, mutta silloin tämä vauhdikas ja tapahtumarikas luokka jäi suomalaisyleisöltä hieman varjoon muiden luokkien rinnalla lähinnä siksi, että mukana ei ollut suomalaisedustusta. Nyt siis on ja Kallio suuntaa Kouvolaan hyvillä mielin, onhan rata aiemmilta vuosilta tuttu ja tarjonnut myös menestyksen hetkiä.

– Kouvola on makeimpia ratoja mitä on maailmassa ja tuttu kaikin puolin, siellä on tullut useana vuonna ajettua. Pari vuotta sitten Kouvolassa voitin RX Academyn mestaruuden ja viime vuonna SM-sarjan Autokrossi-luokassa olin kolmas, niin siinäkin mielessä minulla on hyviä muistoja sieltä, Kallio muistelee.

Supercar Lites -luokan vapaat harjoitukset ja ensimmäinen alkuerä ajetaan lauantaina. Sunnuntaina lämmittelyajon jälkeen ohjelmassa ovat toinen, kolmas ja neljäs alkuerä, semifinaalit, sekä finaali.

– Iso kiitos tiimille, sekä kaikille yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistavat Kouvolan kilpailun ajamisen. Ja ilman muuta kaikki yhteistyökumppanit, sekä kannattajat, tervetuloa Kouvolaan katsomaan ja nauttimaan vauhdikkaasta kilpailutapahtumasta. Luvassa on varmasti mahtava rallicross-viikonloppu, Kallio vakuuttaa.

Rallicross Festival Kouvola ja Supercar Lites aikataulu

Lauantai 24.8.


16.00 – Vapaat harjoitukset
18.15 – Ensimmäinen alkuerä

Sunnuntai 25.8.

9.30 – Lämmittely
10.35 – Toinen, kolmas ja neljäs alkuerä
15.00 – Semifinaalit
16.15 – Finaali

Teksti: Jari Hotti, Jesse Kallio Racingin tiedottaja
Kuvat: Jakub Nitka / OMSE