OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Hamilton toivoo tiukempaa mestaruustaistelua

Viisinkertainen Formula 1:sten maailmanmestari Lewis Hamilton johtaa MM-sarjaa 62 pisteellä, kun sarja jatkuu Belgiassa reilun kahden viikon päästä. Mercedeksellä ajava Hamilton jahtaa tällä kaudella kuudetta maailmanmestaruuttaan.

Tallikaveri Valtteri Bottas on toisena MM-sarjassa, mutta suurimmat haastajat ovat edellisen kilpailun voittanut Red Bullin Max Verstappen ja Ferrarikaksikko Sebastian Vettel – Charles Leclerc.

– Olemme nähneet Red Bullilta ison askeleen. He ovat löytäneet tänä vuonna Hondasta tehoja ja se on ollut mukava nähdä, Hamilton totesi Formula 1.comissa.

Verstappen on ottanut tällä kaudella voiton sekä Itävallassa että Saksassa.
– He tulevat vahvemmiksi ja vahvemmiksi koko ajan. Max on luonnollisimmillaan juuri nyt, Hamilton arvioi.

Hollantilaiskuljettaja on vasta 21-vuotias, mutta on ollut Formula 1- sarjassa jo viisi vuotta. Uusi sukupolvi on jo syntymässä sarjaan ja kirkkaimpana tähtenä on Ferrarin Charles Leclerc, joka ei ole aivan mestaruuskannassa kiinni.

– Charles ajaa vasta toista kauttaan, joten hänellä on vielä varaa kasvaa ja näen vain, että hän tulee tulevaisuudessa entistä vahvemmaksi. Olemme jo nähneet häneltä hyviä esityksiä tällä kaudella ja häntä on ehdottomasti pidettävä silmällä, Hamilton pohti.

Ferrari on ollut vahvan Mercedeksen yksi kovimmista haastajista jo monien vuosien ajan, mutta tällä kaudella maranellolaiset eivät ole saaneet annettua niin kovaa vastusta kuin olisi voinut ennen kauden alkua odottaa.

– En tiedä pystyykö Ferrari kääntämään kurssiaan. Heillä on ollut ala- ja ylämäkiä tällä kaudella. Viime vuonna olimme hyvin lähekkäin ja luulen, että Ferrari oli nopeampi silloin. Haluan, että olisivat lähempänä ja haluaisin, että kilpailusta tulisi loppukaudella tiukempaa, Hamilton mietti.

Kuva: Niko Miettinen