OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Classic Pärnu ilahdutti hevosharrastajia

Viikon vaihteessa Viron Pärnussa kilpailtiin esteratsastuksen merkeissä, kun meren rannalla järjestettiin ensimmäinen kansainvälinen Classic Pärnu -tapahtuma. Paikalla oli ratsastajia Baltiasta sekä Suomesta.

Viikonloppu huipentui sunnuntaina hypättyyn 140 cm Grand Prix -luokkaan, joka oli samalla Land Rover Trophyn finaali. Luokan ensimmäiselle kierrokselle starttasi 26 ratsukkoa, joista yhdeksän puhtaan suorituksen saanutta pääsi jatkamaan toiselle, eli uusintakierrokselle. Pelkästä rantahiekasta rakennettu kilpakenttä oli haasteellinen, sillä se kesti kastelusta ja lanaamisesta huolimatta kerrallaan vain kymmenisen ratsukkoa. Tunnelmaa ei kuitenkaan huoltotauot latistaneet, sillä aurinko suosi runsasta katsojamäärää ja ruokakojut tarjoilivat väliajoilla herkullisia ruoka-annoksia.

Classic Pärnun 140 cm Grand Prix -luokan ensimmäiselle kierrokselle starttasi 26 ratsukkoa.

Suomalaisia ratsastajia ei enää GP-luokassa nähty. Edellisen avoimen 130 cm luokan voitti kuitenkin Anne Penttinen, tamma Rebecan kanssa. Grand Prixin uusinnassa voitosta kamppailivat siis ainoastaan Viron nimekkäimmät esteratsastajat, kuten Gunnar Klettenberg, Tiit Kivisild sekä Urmas Raag. Nopeimman radan ilman virheitä ratsasti kuitenkin niin ikään virolainen Kullo Kender hevosella Artas. Kyseinen hevonen on myöskin esteratsastaja Margit Mäen omistuksessa. 14-vuotias ruuna suoritti radan ajassa 38.07. Pärnussa jaettiin viikonlopun aikana kaiken kaikkiaan 10 000 euron edestä palkintorahoja ja Kender nappasi GP-voitosta itsellensä vuodeksi käyttöoikeuden uuteen Land Rover Discovery -maastoautoon.

Kuvat: Anni Ihalainen