OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Rinnekangas mukana Oslon X Gameseissa

Rene Rinnekankaan kausi starttaa tällä viikolla isolla kutsukilpailulla.

Viime kautena ryminällä lumilautamaailman kärkeen nousseen Rene Rinnekankaan kisakausi lähtee käyntiin tänä lauantaina X Gameseista Oslosta. Rinnekangas saapui Osloon eilen, ja harjoitukset alkavat tänään.

– Täällä kerran olen ollut vähän samantyyppisissä kisoissa ja innolla odotan, millaisen hyppyrin ovat rakentaneet. Vähän uudenlaista telinehyppyriä ovat hakeneet. Tänään selviää, miten se toimii, Rinnekangas kertoo.

Rinnekangas sai kutsun arvostettuun big air -kisaan pikavaroituksella ja jätti näin ollen väliin sekä maailmancup-avauksen että maajoukkueleirin Uudessa-Seelanissa. Päätös kisavalinnasta hieman arvelutti, mutta lopulta päätös oli selvä:

– Kyllä se vähän mietitytti, mutta niin pitkään olen haaveillut, että näitä kutsuja saan, niin ei pystynyt jättämään väliinkään. Iloinen olen, että sain kutsun. Saas-Feessä otin tuntumaa ja hyvin lähti kausi liikenteeseen. Ei ollut niin hukassa kuin odotin, Rinnekangas kommentoi.

Rene oli ollut ottamassa tuntumaa lumille Sveitsissä pohjoismaalaisten laskijatuttujen kanssa, joten kausi alkoi hieman erilaisessa seurassa.

– Onhan se mukavaa porukkaa. Aina kun Suomi, Ruotsi ja Norja on yhdessä, niin suht samoilla jutuilla mennään.

Oslon kisassa on kymmenen miestä, joista kuusi pääsee jatkoon. Kaikki kutsun saaneet ovat maailman kärkilaskijoita: mukana ovat mm. kanadalaiset Mark McMorris ja Max Parrot, yhdysvaltalainen Chris Corning sekä japanilainen Yuki Kadono. Rinnekankaalla riittää kuitenkin uskoa niin itseensä kuin koko Suomen joukkueeseen:

– Luottoa on omaan tekemiseen. Saas-Feessä sain jo tehtyä itselle hankalia temppuja pois, niin hienolla fiiliksellä lähden kauteen. Ja olihan se hienoa, miten suomalaisilla meni Cardronassa. Yritin yöllä etsiä linkkiä, mutta se ei toiminut Sveitsissä. Soittelin Antille kuulumiset ja katsoin sitten jäljestä seuraavana päivänä. Mitä ihmettä miten hyvin Kalle (Järvilehto) ja Enni (Rukajärvi) laskivat! Ihan uskomatonta, Rinnekangas iloitsee.

Norjan X Gamesin karsinnat alkavat lauantaina klo 14 ja finaali 19:45. Kisa on nähtävissä suorana X Gamesin YouTube-tilillä: https://www.youtube.com/xgames

Oho Live TV toivottaa Rinnekankaalle onnea ja menestystä kisoihin!

Teksti: Suomen Lumilautaliitto
Kuva: Krister Majander