OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Suomalainen kamppailulajivalmennus haluttua maailmalla

Jean Feller on ensimmäisenä Suomalaisena nimitetty ITF Taekwon-Don Maailmanliiton komitean jäseneksi. Feller tunnetaan myös useiden paikkakuntien ITF Taekwon-Do seurojen perustajana ympäri Etelä- Suomea sekä ITF TKD Liitto ry:n perustajana.

Suomessa on yleensä viety Ammattivalmentajia ulkomaille jääkiekon, palloilulajien sekä muun muassa mäkihypyn parista, mutta nyt myös kamppailulajeissa.

Kaksi viikkoa sitten Bulgarian Plodivdissa pidetyissä ITF Taekwon-Do MM-kisojen yhteydessä pidetyssä lajin Maailmanliiton kongressissa nimettiin ensimmäisenä suomalaisena koskaan, Mestari Jean Feller, 7.dan, Maailmanliiton Juniori- ja Veteraanikomitean jäseneksi. Komitean tehtävä on kehittää ja luoda ko. ikäryhmien harjoittelumetodeja aina kilpailun huipputasolle saakka. Nimityksen teki ITF Taekwon-Don Maailmanliiton Puheenjohtaja, Professori Ri Yong Son.

MESTARI FELLERIN LUOMA HARJOITTELUMETODI KIINNOSTAA YMPÄRI MAAILMAA

Lähes 3 -vuotta sitten Feller esitteli niin Suomessa kuin Maailmalla harjoittelumetodia, joka on turvallinen aina aloittelijasta huippu- urheilijaan, ikäluokista riippumatta.

Metodissa kiinnitetään eniten huomiota keskivartalon syvien lihaksien vahvistamiseen sekä erityisesti nivel liikkuvuuden lisääntymiseen sekä tietysti lajikohtaisten ominaisuuksien kehittämiseen sekä minimoimaan harjoittelu- ja kilpailukausien loukkaantumisia. Harjoittelun tulokset ovat huomattavan positiivisia ja Feller onkin kouluttanut vuoden alussa noin 30 henkilöä Suomessa eri Taekwon-Do seuroihin ympäri Suomea käyttämään luomaansa harjoittelumetodia.

METODIA VIEDÄÄN MAAILMALLE KOMITEAN PUITTEISSA

ITF:n Juniori- ja Veteraanikomitea on ottanut tehtäväkseen levittään metodia kaikkiin lajin jäsenmaihin, Komitean Puheenjohtaja Suurmestari Leslie Hutchison, 9.dan, Skotlanti on vahvasti sitä mieltä, että juuri tätä, tällä hetkellä laji tarvitsee maailmanlaajuisesti.

DEMOJA MM-KISOISSA

Juuri pidetyissä MM-kisojen yhteydessä Feller esitteli metodia päivittäin eri maiden edustajille ja tuloksena on seminaarit tulevaisuudessa mm. Australiassa, Itävallassa, Saksassa, Englannissa, Skotlannissa, Hollannissa jne.

SUOMALAISTA HUIPPUOSAAMISTA METODIN TAUSTALLA

Feller on ollut tiiviissä opissa Suomalaisen NHL- ja NBA -Valmentaja Marko Yrjövuoren opissa joka tunnetaan myös Urheilu Mehiläisen vastavaana valmentajana sekä useiden Maailmantähtien valmentajana muun muassa La Lakers ja Los Angeles Kings-seuroissa, USA:sa.

Myös Fustra- harjoittelumetodin luoja Jarkko Kortelainen ja hänen luomansa TE3-liikkuvuuden mittaustyökalu ovat olleet kehittämässä Fellerin projektia ITF Taekwon-Don parissa.

MM-KISOISTA LOHJALLE JA KARKKILAAN MM-MITALEITA: MAAILMANMESTARUUS KARKKILAAN!

Lohjalainen Päivi Mäkinen, 4.dan saavutti Gold-ikäluokan liikesarjoissa hopeaa ja karkkilainen Rose Pakarinen, 3.dan saavutti Silver- ikäluokassa kultaa eli Maailmanmestaruuden liikesarjoissa.
Kisoissa oli noin 1500 osallistujaa maailmanlaajuisesti.

teksti: Tia Ramssi