OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Terveellinen ruokavalio on oleellinen osa elämäntapamuutosta

Jojolaihduttaminen, paha olo ja jatkuva nälkä. Kuulostaako tutulta? Painonhallinta ja elämäntapamuutos voivat olla todella rankkoja, sekä väsyttäviä kokemuksia, jossa tuntuu, että on vaikea onnistua. Monet valmentajat ja urheilijat kuitenkin muistuttavat toinen toisensa jälkeen, että ruokavaliolla on merkitystä.

Mitä sitten oikeastaan on terveellinen ruokavalio? Käytännössä se tarkoittaa sitä, että syöt säännöllisesti ja monipuolisesti niin, että saat tarvittavat vitamiinit ja muut aineet ruokavaliosta, pysyt kylläisenä ja jaksat tehdä asioita, mistä pidät. Painonhallinnan tärkein osa on se, että syöt vähemmän kaloreita kuin mitä kulutat.

Vaikka liikunta kuluttaa kaloreita, kannattaa elämäntapamuutos aloittaa juuri ruokavaliosta ja alkuun pienistä muutoksista. Isoja harppauksia ei kannata alkuun tehdä, sillä elämäntapamuutos voi kaatua nopeasti niihin.

Oho Live TV:llä ohjelmaa Pieni pala Hannaa tekevä Hanna Ikonen kertoo omassa ohjelmassaan omista haasteistaan elämäntapamuutoksen osalta. Voit lukea lisää Hannan ruokavaliotottumuksista hänen blogistaan.

Katso Pieni pala Hannaa tiistaisin kello 19:00!