OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ranskan Alves liian vahva Soinille EM-squashin puolivälierässä

Emilia Soinin tie päättyi puolivälieriin Bukaristissa Romaniassa pelatussa squashin EM-turnauksessa. Ranskan Melissa Alves oli parempi suoraan 3-0 25 minuuttia kestäneessä ottelussa.

Ottelun ensimmäinen erä muodostui jonkinlaiseksi kulminaatiopisteeksi. Siinä mentiin lähes tasatahtia 9-9 -tilanteeseen, jonka jälkeen Soini syötti ensin yli ja sortui myös seuraavassa pallossa helppoon virheeseen. Alves kiitti ja vei erän 11-9.

Tämän jälkeen Alvesin itseluottamus kasvoi ja vaikka Soinilla oli vielä ajoittain hetkensä, vei ranskalainen kaksi seuraavaa erää 11-5 ja 11-3 ja koko ottelun suoraan 3-0.

”Aloitin ihan hyvin ja olisi pitänyt kyllä onnistua ottamaan se ensimmäinen erä. Sen jälkeen jäin liian passiiviseksi ja olin liian kärsimätön ratkaisulyönneissä. Myös muutamat virheet tekivät oman lyönnin vähän epävarmaksi, eikä riittävää rentoutta löytynyt.” Soini kommentoi ottelun jälkeen.

Kokonaisuutena turnaus oli kuitenkin positiivinen. Sijoitus kahdeksan parhaan joukkoon kertoo paljon Soinin perustasosta. Suomen ykköspelaajan kausi jatkuu parin viikon päästä Kanadassa 20.000$ ammattilaisturnauksessa ja sen jälkeen Kairossa pelattavassa MM-turnauksessa. Soinin paikka MM-kilpailujen pääsarjassa on suomalaiselle naispelaajalle ensimmäinen sitten vuoden 1994, kun Tuula Minetti (os. Myllyniemi) viimeksi edusti Suomea tällä tasolla.

Puolivälierä

Melissa Alves (FRA) – Emilia Soini 3-0 (11-9, 11-5, 11-3)

Kuva: Tommi Tapola
Teksti: Squashliitto