OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Viking XPRS:n matkustajamäärä elokuussa kaikkien aikojen ennätykseen

Tallinnan matkailun kysyntä näkyi selvänä kasvuna Viking Linen kesän matkailijamäärissä. Reitillä säännöllisesti liikennöivän M/S Viking XPRS:n matkustajamäärä ylitti kesällä 600 000 matkustajan rajapyykin. Elokuussa XPRS:n matkustajamäärä kohosi 209 934 matkustajallaan aluksen kaikkien aikojen ennätykseen.

Edellisiä kesiä tiheämmin Helsinki–Tallinna-väliä liikennöivä Viking XPRS aloitti liikennöintinsä huhtikuussa 2008. Lauantaina 1. syyskuuta aluksella juhlittiin sen 20. miljoonatta matkustajaa.

– Tallinnan matkailun kysyntä on luonnollisesti erityisen vilkasta juuri kesäaikaan. Kasvaneisiin matkustajamääriin vaikuttaa varmasti osaltaan myös kasvava kiinnostus lähimatkailua kohtaan. Nopea XPRS-aluksemme tarjoaa matkustajilleen miellyttävää matkantekoa, viihde-elämyksiä sekä monipuolisia ostosmahdollisuuksia, kertoo Viking Linen markkinointijohtaja Kaj Takolander.

Viking XPRS:n lisäksi Tallinnan kesäliikenteessä operoivat myös Helsinki–Tukholma-reitin alukset, M/S Mariella ja M/S Gabriella. Ne kuljettivat kuluneena kesänä yhteensä 175 693 matkustajaa Helsingin ja Tallinnan välillä. Matkustajamäärä oli korkein viiteen vuoteen.

Teksti ja kuva: Viking Line