OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Nuorten lumilautailun maajoukkue tulevalle kaudelle kasassa

Joukkueessa on mukana laskijoita ympäri Suomen. Lisäksi kaksi uutta valmentajaa astuu mukaan joukkoon.

Viikonloppuna Vuokatissa Suomen ensimmäisen sisälaskettelukeskuksen MAX Snow Worldin avajaisten yhteydessä julkaistiin tuleva nuorten maajoukkue. Joukkueessa jatkavat Valtteri Kautonen Hyvinkäältä, Aatu Partanen Joensuusta, Eveliina Taka Rovaniemeltä ja Veera Immonen Vuokatista. Uusina mukaan nousevat Mitja Kauranen Rovaniemeltä, Telma Särkipaju Seinäjoelta ja Roni Aalto Jakkukylästä.

– Kaudelle 2019-2020 meillä on kasassa hieno junnumaajoukkuejengi, joka sisältää jo viime kaudella mukana olleita konkareita sekä junnumaajoukkueuransa starttaavia uusia tulokkaita. Kauden suunnitelmia ajatellen kisarintamalla tärkeimmät tapahtumat tulevat olemaan nuorten olympialaiset, junioreiden MM-kilpailut ja World Rookie Tourin kilpailut sekä tietenkin SM-kilpailut. Laskijat ovat kaikki todella monipuolisia lumilautailijoita ja hyviä persoonia, joten odotettavissa on hieno kausi tällä porukalla, kommentoi Saku Tiilikainen. Hän aloittaa tällä kaudella nuorten maajoukkueen sekä Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmentajana. Tiilikainen on itse kuulunut sekä nuorten että aikuisten maajoukkueeseen ja myös opiskellut Akatemiassa.

Nuorten maajoukkueen kumppanina jatkaa SkiOne.fi, jonka omistuksessa ovat Vuokatti, Tahko ja Kasurila.

– Olemme olleet pitkään tukemassa ja kasvattamassa nuoria lumilautailijoita ja nykypäivän maailman tähtiä. Haluamme jatkossakin olla mukana nuorten lahjakkaiden urheilijoiden matkassa kohti maailman kärkeä. Yhteistyön avulla saamme myös positiivista ja energistä SkiOne.fi-näkyvyyttä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin, kommentoi SkiOne.fi toimitusjohtaja Lauri Suutarinen.

Nuorten maajoukkueen parissa valmentajina toimivat myös Simo Suopanki ja Tero Manninen, joka palaa takaisin Suomeen työskenneltyään kolme vuotta Kiinan maajoukkueen valmentajana. Myös Manninen on kuulunut sekä nuorten että aikuisten maajoukkueeseen.

Nuorten maajoukkue 2019-2010:

Aatu Partanen, synt. 2002, Joensuu
Valtteri Kautonen, synt. 2002, Hyvinkää
Eveliina Taka, synt. 2002, Rovaniemi
Veera Immonen, synt. 2002, Vuokatti
Mitja Kauranen, synt. 2004, Rovaniemi
Telma Särkipaju, synt. 2005, Seinäjoki
Roni Aalto, synt. 2004, Jakkukylä

Nuorten maajoukkueen kumppani on SkiOne.fi

Teksti ja kuvituskuva: Lumilautaliitto