OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

F1 Monzassa: Verstappen kehuu Perezin nopeutta

Sunnuntaina ajetussa F1-kilpailussa Italian Monzassa tapahtui jälleen. Ferrarin Charles Leclerc toi tallille voiton ensimmäisen kerran Italiassa vuoden 2010 jälkeen. Ferrarin juhlaa varjosti kuitenkin Sebastian Vettelin rangaistus, joka annettiin vaarallisesta ajosta radalla. Vettel pyörähti ympäri ja jatkoi matkaansa katsomatta ympärilleen. Hän osui Racing Pointin Lance Strolliin, joka käytännössä teki vielä itsekin samankaltaisen virheen kuin Vettel.

Suomalaismenestystä nähtiin Valtteri Bottaksella, kun Bottas sai ohitettua Lewis Hamiltonin ja sijoittui lopulta toiseksi. Kaksi ajovirhettä kisan viimeisillä kierroksilla pilasivat Bottaksen mahdollisuudet voittoon.

Red Bull Racingilla ei oltu tyytyväisiä viikonlopun tuloksiin. Max Verstappen lähti sijalta 10, joka jäi hänen lopulliseksi sijoitukseksi ja tuore kuski Alex Albon jäi kuudenneksi, josta Albon lähti kisaan. Verstappenin etusiipi otti osumaa heti kisan alkuun ja pakollinen varikkopysähdys tiputti hänet loppukastiin. Verstappen ei kuitenkaan päässyt enää lopulta Racing Pointin Sergio Perezin ohi. “Pääsin heistä kaikista ohi, mutta se oli melko kivuliasta renkaille ja sen jälkeen jäin Perezin taakse jumiin toista kertaa kisan aikana. En vain päässyt hänestä ohi, sillä hän oli niin nopea”, kommentoi Verstappen.

Max Verstappen (33) ajoi radalta ulos heti kisan alkumetreillä Audodromodi Monza-kisassa. Kuva: Dan Istitene/Getty Images

Seuraava F1-kisa ajetaan Singaporessa ensi viikon viikonloppuna 20.-22. syyskuuta.

Keskustelemme lisää Formula 1-kilpailusta illan MotorXpress-lähetyksessä kello 19:00 alkaen.

Artikkelin kuvat ja haastattelu: Red Bull Content Pool