OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Hylje

Hollywood-elokuvasta tutussa Varsovan eläintarhassa viihtyy koko päivän – katso kuvat ja video!

Varsovan eläintarha, eli Zoo Warszawa, on yksi maailman tunnetuimmista eläintarhoista. Hollywood-elokuva The Zookeepers Wife kertoo toisen maailmansodan rankoista ajoista ja kuinka Varsovan eläintarha oli merkittävässä roolissa ihmishenkien pelastamisessa. Vaikka iso osa eläintarhan eläimistä joutuivat sodan aikana kärsimään tai jopa tapettiin, onnistuivat eläintarhan johtajapariskunta huolehtimaan sotaa pakenevista ihmisistä.

Haluatko katsoa videon lukemisen sijaan? Teksti jatkuu videon jälkeen.

Toisen maailmansodan jäljiltä ei ole kuitenkaan paljoa jäljellä, mutta elokuvassakin näkynyt ŻABIŃSKI VILLA, eli Zabinskin talo, on edelleen vierailijoille avattu. Eläintarha itsessään on melko kookas ja varmasti jokaisen perheenjäsenen yksi lemmikkilajeista löydyy edustettuna. Eläintarha on auki päivittäin, mutta Zabinskin talo on auki vain tiettyinä aikoina. Mikäli haluat vierailla siellä, tarkista, että vierailupäivänä se on auki.

Lemuri

Eläinlajeista tunnetuimmat, kuten norsut ja leijonat, löytyvät kartalta nopeasti. Varsovan eläintarhan kartta on selkeä ja helppolukuinen, sekä niitä löytyy kävelymatkojen varsilta hyvin. Kokonaisuudessaan eläintarhassa on helppo suunnistaa, eikä siellä ole sen suurempia “piiloja”.

Varsovan eläintarhasta löytyy lisäksi jääkarhuja, sumatrantiikereitä, jaguaareja, pingviinejä ja runsaasti lintuja sekä erilaisia apinalajeja. Karttaan ja eläimiin voi tutustua etukäteen eläintarhan verkkosivuilla, mikä helpottaa vierailua varsinkin lasten kanssa.

Kävelyreittien varrelta löytyy erilaisia ruokapaikkoja, jotka ovat ainakin kesäisin hyvin auki. Kojuista löytyy runsaasti vaihtoehtoja ja jokainen niistä on erikoistunut aina johonkin tiettyyn asiaan, esimerkiksi kalaan tai hampurilaisiin.

Eläintarha järjestää ympäri vuoden eläinten ruokintoja tiettyyn aikaan, joten vierailun voi suunnitella näiden ympärille. Kesäaikaan ruokintoja on lisätty. Lipun voi ostaa etukäteen, mutta paikan päälläkin lipun osto tapahtuu kätevästi automaatista tai vaihtoehtoisesti tavalliselta kassalta. Eläimet alkavat heti sisäänkäynnin jälkeen, joten niitä ei tarvitse kauaa etsiä. Kesäisin aikuisten lippu on noin 7 €, eli 30 pln ja perhelippu noin 16 €, eli 70 pln. Ohon toimittajilta lämmin suositus koko perheelle.

Kiinnostaako Varsova matkakohteena? Katso lisätietoja seuraavalta videolta.