OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Posti

Posti karsii rajusti – kansa maksaa viulut

Kahden viikon aikana posti on ilmoittanut rajuista saneerausaikeista. Siitähän tässä on kyse, vaikka Postista todetaan, että ainoastaan uusia järjestelyjä ollaan tekemässä, jotta saadaan joustavuutta työhön.

Tällä kertaa henkilöstön asioita oltiin ensin järjestelemässä 700:lle, tällöin ministeri Paatero laittoi hankkeen jäihin. Loppuviikosta kerrottiin, että henkilöstöä siirretään SOL:ille, mainittiin 8 000, arviot sanovat 10 000.

Samalla palkataan satoja uusia työntekijöitä, jotka tyytyvät alta kympin tuntipalkkaan. Nyt puhutaan isoista määristä. Konsernin, jonka koko henkilöstö on noin 22 000.

Kyllä, luit oikein, ainakin kolmannes porukasta olisi järjestelyn piirissä, jotka siis oltaisiin siirtämässä SOL:in alaisuuteen.

En aio arvioida minkä verran henkilöstökustannuksista säästetään tämän jälkeen vuodessa. Mottona on kuitenkin, että uutta nuorempaa porukkaa töihin ja palkat matalaksi.

Ja mikä siinä on, että juuri valtion yhtiöt ovat erikoistuneet ulkoistamaan palveluitaan? Muistaakseni, oli Finski ja Barona, VR ja Sol ja nyt Posti ja Sol.

Kovaa on valtion ohjaaman bisneksen kulku.

SOL:in Suomen 10 000 työntekijästä on tällä hetkellä jopa noin 30% maahanmuuttajataustaisia. SOL toteaakin, että heidän antama työpaikka on usein juuri ensimmäinen maahanmuuttajan kosketus suomalaiseen työelämään.

Lasketaanko kymmeniä vuosia Postin leivissä ollut suomalainen tähän samaan ryhmään? Työehtosopimusten “halpuutus” on kuitenkin Postin tämän vuoden suurin hanke, jota kautta haetaan kymmenien miljoonien säästöjä.

Miten nämä Postin työntekijöiden tuhannet perheelliset pystyvät jatkamaan vastuineen nykyistä elämäänsä, kysyn vaan? Talot menee alta ja maksuhäiriörekisterissä käy suhina.

Osa siirrettäisiin Viroon töihin, osa jää Suomeen SOL:in alaisuuteen, mutta molemmissa ryhmissä palkat tippuu mahdollisesti jopa 40 ­- 50 prosentilla.

Missä ministeri Paateron rautanyrkki nyt viipyy, vai tuliko pääministeri Rinteeltä käsky olla hiljaa? Onko siis näin, että valtion tuottovaatimus Postille on niin korkea, että panoksena on tuhansien suomalaisten perheiden tulevaisuus?

Pääministeri Rinne on todennut, että yksi ratkaisu olisi tuntuva kertakorvaus liemeen joutuneille.

Tähän ehdotukseen tuli välitön hylky työntekijöiltä.

Rinne ei siis halua pysäyttää järjestelyä, vaan ilmeisesti hyväksyy järjestelyn ja ehdottaisi sen sijaan työntekijöille rahaa kouraan, josta valtio taas ottaisi suuren osan.

Tapahtuuko nyt niin, että 10 000 postin työntekijää siirtyy automaattisesti Kelan toimeentulotuen piiriin niin, että Postin niin sanotun saneerauksen seuraukset tulevat suoraan veronmaksajien piikkiin.

Tätä kautta voidaan sitten sanoa, että voi, voi, kun työttömyys taas nousi, kun maailman talous oli kriisissä. Vikahan ei ollut meidän, kun jouduimme tähän pahaan lamaan.

Ihan uskomaton yhtälö!

Ensin oli Sipilä ja nyt Rinne, molemmat lupasivat Suomelle hyvän tulevaisuuden ja molemmat vetivät kansaa karkeasti höplästä.

Naapurin vanha pappa sanoi, että ei olisi tällaista annettu tapahtua Kekkosen aikana.

Suomalainen