OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Vantaan seurakuntayhtymä voitti pian kaksi vuotta kestäneen käräjöinnin

Osapuolet, nyt kantajana ollut As Oy Liljasaarentie 3 ja vastaajana Vantaan seurakuntayhtymä, solmivat vuonna 1966 määräaikaisen vuokrasopimuksen asuntotontista, vuokra-ajalla 1.1.1966 –  30.12.2019. Tontti sijaitsee Helsingin Lehtisaaren pohjoispäässä. Tontille rakennettiin asuinkiinteistö.

Sopimus sisältää muun muassa option, jossa vuokramiehellä on oikeus saada tontti edelleen vuokralle 20 vuoden ajaksi vuokranantajan ehdoin. Sopimus sanoo myös, että mikäli vuokramies ei halua käyttää etuoikeuttaan uuteen vuokraukseen, hän on velvollinen ennen vuokrakauden päättymistä omalla kustannuksellaan poistamaan tontilla olevat rakennukset sokkeleineen ja muut laitokset tai tarjoamaan rakennuksia vuokranantajalle lunastettavaksi sen arvioimasta hinnasta.

Yllä olevat asiat aiheuttivat As Oy Liljasaarentie 3:lle tuntuvan ongelman, mutta vasta siinä tilanteessa, kun seurakuntayhtymä esitti sopimuksen mukaisesti uuden vuokrasopimuksen uusine hintoineen vuokramiehelle.

Ihmetystä tilanteessa herättää se, että miksi As Oy Liljasaarentie 3 vei asian käräjille, ja vasta vuonna 2017, vaikka vuokrasopimukseen niin päivänselvästi oli kirjattu mainitut ehdot.

Nyt jää nähtäväksi suostuuko seurakuntayhtymä maksamaan omistusasunnoista pelkän teknisenarvon tai joutuuko As Oy Liljasaarentie 3 purkamaan rakennukset.

Oli loppu tulema kumpi vaan, niin asuntoyhtiöstä tuli luultavasti kertaheitolla maksumies.