OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Max Salo

Max Salo vaihtoi peliohjaimen F4-rattiin

Juniorikuski Max Salo on ajanut tänä vuonna ensimmäisen Formula Academy Finlandin F4-kautensa. Maxilta ei löydy aikaisempaa kokemusta moottoriurheilun, esimerkiksi mikroautoilun, saralta, mutta tavoitteeksi on asetettu vain yksi – hän haluaa ammattikuskiksi. Kun aihetta avaa, käy ilmi, että F1 ei ole se ainoa oikea vaihtoehto. Kunhan tulevaisuudessa ajaminen on ammatti: “Se on ainoo tavoite”.

Ensimmäinen kausi on kohta takana. Viikonloppuna ajetaan kauden viimeinen osakilpailu ja alku on ollut haastavaa. Pitää totutella autoon ja ratoihin. Käytännössä kaikki radat ovat Maxille uusia ja tuntemattomia. Ensi kauteen Max toivoo saavansa tuntumaa nyt talvikauden aikana. “Autoon pitää saada kilometrejä”, Max toteaa, kun kysytään, mitä talvella tapahtuu. Lisäksi testipäiviä pitäisi päästä järjestämään lämpimämmissä maissa.

Max ei ole monisanainen, mutta päättäväisyyttä nuoren miehenalusta löytyy. Ei ole helppoa lähteä ajamaan kilpaa autolla, joka ei ole millään tavalla ennestään tuttu, eikä kisamaailmaankaan ole ollut aikaisemmin syvempää kosketusta. Hänet on kuitenkin otettu hyvin autourheilun maailmassa vastaan ja into ajaa seuraava kausi paremmin kasvaa. Viimeiseen kilpailuunkin lähdetään hakemaan voittoa – kuten aina.

Kokemus ei ole ainoa haaste F4-auton ajamisessa. Kustannukset nousevat helposti todella korkeaksi. Yksi kausi maksaa 200-300 tuhatta euroa. Rahoitus pitää löytyä, vaikka talli olisikin taustalla. Kisaamisesta aiheutuvat kulut ja esimerkiksi auton korjaukset menevät omasta pussista. Max päättäväisesti toteaa, että ensi kauteen lähdetään ja mennään vielä paremmin kuin tänä vuonna.

Maxin isä Mika, entinen F1-kuljettaja, ei päästä Maxia helpolla, mutta tukee ja avustaa siellä, missä vain pystyy. F4-kauden hinta alkaa olemaan kuitenkin niin korkea, ettei yhden isän lompakosta sellaisia summia noin vain otetakaan.

Katso Maxin haastattelu alla olevalta videolta. Videolla kysytään vielä lisää esimerkiksi Suomen ja Venäjän automaailman eroista, sekä Alastaron kisasta.

Haluatko kysyä Maxilta jotain? Kirjoita kysymyksesi Oho Live TV:n Facebookiin tai osoitteeseen info@oho.ee ja laitamme paluupostina Maxin vastauksen!

Max Salo haastattelu

Haastattelussa F4-kuljettaja Max Salo!Näet hänet kisaamassa Alastarolla tänä viikonloppuna ?

Julkaissut Oho Live TV Suomi Torstaina 19. syyskuuta 2019