OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kostamo valmiina IRRC-kauden päätöskilpailuun

Erno Kostamo taistelee Frohburgissa IRRC Superbike -sarjan kakkospaikasta. Kuva: Milan Kubin.

Erno Kostamo arvioi IRRC-kauden päättävän Frohburgin osakilpailun alla omaavansa hyvät mahdollisuudet sarjan kakkostilaan.

Moottoripyörien IRRC-katuratakilpasarjan viimeinen osakilpailu järjestetään tulevana viikonloppuna Frohburgissa. Itseluottamus huokuu Erno Kostamon äänestä kilpailuviikonlopun alla.
– Frohburgiin on hauska lähteä ja tunnelma kilpailun on alla luottavainen. Olemme saaneet pyörää hieman paremmaksi ja ukkokin on lenkkeillyt ahkerasti kisatauon aikana. Fiilis on hyvä ja paikat kondiksessa, kertoo Kostamo.

Davey Todd varmisti Superbike-luokan sarjavoiton jo edellisessä, Horicen osakilpailussa, mutta toisesta sijasta käydään yhä kovaa kamppailua. Pisteissä toisella sijalla on Didier Grams, Kostamo on kolmantena kolme pistettä saksalaisen perässä ja neljäntenä neljä pistettä Kostamosta väijyy Marek Cerveny, joten miesten keskinäinen järjestys ratkeaa tulevana viikonloppuna.
– Olen koittanut miettiä, millaisella taktiikalla kilpailuun lähtisi, mutta totesin, että parempi, kun ei mieti sen kummoisempia. Tekee vain oman suorituksen ja katsoo sitten kisan jälkeen, mihin se riittää. Kolmossijan varmistaminen olisi varmaankin melko helppoa, mutta kyllä toinen sija sarjapisteissä houkuttelee. Se antaisi mukavan nousujohteisen kehityskäyrän sarjatuloksissa, pohtii Kostamo.

Frohburgin kilpailussa sekä Didier Grams että Marek Cerveny ovat perinteisesti olleet nopeita, mutta Kostamo arvioi mahdollisuutensa kilpailijoidensa päihittämiseen paremmiksi kuin esimerkiksi edellisessä Horicen osakilpailussa. 
– Didier Grams on aina nopea kotimaisemissaan ja myös Marek Cerveny on ajanut Frohburgissa hyvin. Siitä huolimatta olemme Frohburgissa paremmin heidän kanssaan samalla viivalla kuin esimerkiksi Horicessa, arvioi Kostamo.  
Saksalaista maaseutua halkova vauhdikas ja selkeäpiirteinen rata on nopeista baanoista pitävän Kostamon mieleen.
– Vauhtikolmioksihan paikalliset taitavat sitä kutsua. En muista keskituntinopeutta, mutta kovempaa siellä mennään kuin Imatralla. Radalla on pari nopeaa paikkaa ja pitkää suoraa, joten pyörältäkin kysytään huippunopeutta, kertoo Kostamo.

Kostamon menestyksen puolesta puhuu se, että kiteeläinen on tänä vuonna ainoana kuljettajana onnistunut päihittämään sarjan voittoon ajaneen Davey Toddin, nimenomaan nopealla Terlickon radalla. Kun rata on mieleinen ja kalusto sekä kuljettaja huippukunnossa, voisi ennusmerkkien tulkita povaavan suomalaisjuhlia. Kostamo kuitenkin pitää jalat tiukasti maassa.
– Veikkaan että meistä se, jonka pää kestää parhaiten kasassa koko viikonlopun, kuittaa toisen sijan, Kostamo ennustaa.

IRRC-sarjan päättävä osakilpailu järjestetään 21.-22. syyskuuta Frohburgissa, Saksassa. Erno Kostamo osallistuu Superbike-luokkaan Naulankanta Motosportin BMW S 1000 RR:llä. Viiden ajetun osakilpailun jälkeen Kostamo on sarjapisteissä kolmannella sijalla.

Faniensa iloksi Kostamo jakaa yhdessä yhteistyökumppaninsa XLmoton kanssa Frohburgin viikonlopun kokonaissuoritukseen perustuen lahjakortin. Jos Kostamo on viikonlopun kokonaisvoittaja, yksi seuraaja voittaa 200 euron lahjakortin, jos sijoitus on toinen tai kolmas, on lahjakortti arvoltaan 150 euroa ja neljättä tai viidettä sijaa juhlitaan 100 euron lahjakortilla. Lahjakortin saaja valitaan Erno Kostamon Instagram-seuraajien ja Facebook-fanien kesken. Erno Kostamo löytyy sekä Instagramista että Facebookista tunnuksella @ernokostamo38.

Teksti: Naulankanta Motosport tiedotus