OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kallio taisteli pistesijoista MotoGP-avauksessaan – “Vauhtini on vähintäänkin kohtuullisella tasolla yli vuoden kisatauosta huolimatta”

Mika Kallio ajoi parhaimmillaan MM-pistesijoilla. Kuva: Sebas Romero, KTM.

Mika Kallio kamppaili pitkään MM-pistesijoista ratamoottoripyöräilyn MotoGP-luokan kauden ensimmäisessä osakilpailussaan Espanjan Aragonissa sunnuntaina. Red Bull KTM Factory Racing -tiimin kilpakuljettajaksi tällä viikolla nousseen Kallion saalistus jäi harmittavasti vajaaksi renkaiden pito-ongelmien takia.

Kallio ajoi MotoGP-luokan 14:nnen MM-osakilpailun maaliin 17:tenä, kun 15 parasta kuittasi pisteitä. Kallio ajoi parhaimmillaan 14:tenä, mutta kilpailun jälkimmäinen puolisko oli vaikea.

– Mietimme kauan, millä renkailla lähdemme kisaan. Valitsin kovan eteen ja taakse. Ne toimivat kisan alkupuolikkaan suht’ hyvin, mutta sen jälkeen pito hävisi yllättävän nopeasti. Ajaminen muuttui todella vaikeaksi. Kierrosaikani heikkenivät selvästi ja putosin pois pisteiltä, Kallio harmitteli.

– Toisaalta oli hyvä huomata, että vauhtini on vähintäänkin kohtuullisella tasolla yli vuoden kisatauosta huolimatta. Tänä viikonloppuna oli tärkeää saada takaisin sitä fiilistä, minkälaista on ajaa kilpaa.

18:sta lähtöruudusta startannut Kallio onnistui lähdössään, mutta kilpailurutiinin puutteen takia hän otti ensimmäisen mutkan aavistuksen liian varman päälle. Kallio kuitenkin paransi menoaan ja ohitti kanssakilpailijoitaan. 14:tenä ollessaan hän ajoi Takaaki Nakagamin perässä. Japanilainen oli maalissa kymmenes, joten Kalliolla oli vauhdillisesti mahdollisuudet hyville sijoille.

– Ehdin jo ajatella, että muutama piste on tulossa. Otin myös hieman Nakagamia kiinni, kunnes renkaani alkoivat siinä puristuksessa yhtäkkiä luistaa. En saanut palautettua pitoa, vaan ensin heikkeni takarengas ja sitä kautta myös eturengas. Takarengas suti kiihdytyksissä ja mutkanopeuteni alkoi laskea.

MM-kaudesta on ajamatta viisi osakilpailua, joiden aikana Kallio uskoo menonsa paranevan.

– Tämä viikonloppu oli hyvä sisäänajo kisoihin. Pääsin nopeasti rytmiin mukaan ja minulla oli tiukkaa vääntöä muiden kanssa.

– Selvää on, että vauhtini pitäisi luonnostaan nousta jäljellä olevien kisojen myötä.

Erityisen positiivisia puolia Kallion vauhdista löytyi sadekelin renkailla sekä lauantain harjoituksissa että sunnuntaiaamun lämmittelyssä (warm up), jossa hän oli kuudenneksi nopein.

– Minulla oli hyvä kyyti sateen jäljiltä lauantain treeneissä ja sunnuntain warm upissa. Harmi vain, ettei pyörää voinut säätää warm upissa kuivan kelin kisaa varten. Olisin vielä halunnut tehdä muutoksia.

Mika Kallio pääsi nopeasti kisarytmiin kiinni. Kuva: Sebas Romero, KTM.

MotoGP-osakilpailun suvereeniin voittoon ajoi MM-pistejohtoaan kasvattanut, espanjalainen Marc Marquez. Toinen oli italialainen Andrea Dovizioso ja kolmas australialainen Jack Miller. Maaliin ajoi 21 kuljettajaa.

Seuraava MM-osakilpailu järjestetään Thaimaassa 4.-6. lokakuuta. Sitä ennen Kallio pääsee hankkimaan hänelle tärkeitä ajokilometrejä jo tulevana tiistaina, jolloin KTM-tiimi testaa Aragonissa. Kallio ajaa sekä nykyisellä kilpapyörällään että KTM:n ensi kauden pyörän kehitysversiolla. KTM-tiimin espanjalainen testikuljettaja Dani Pedrosa ajaa keskiviikkona ja torstaina.

Tulokset
MotoGP, kilpailu, su 22.9.2019
1. Marc MARQUEZ, SPA, Repsol Honda Team, HONDA 41’57.221
2. Andrea DOVIZIOSO, ITA, Ducati Team, DUCATI, +4.836
3. Jack MILLER, AUS, Pramac Racing, DUCATI, +5.430
4. Maverick VIÑALES, SPA, Monster Energy Yamaha MotoGP, YAMAHA, +5.811
5. Fabio QUARTARARO, FRA, Petronas Yamaha SRT, YAMAHA, +8.924
…17. Mika KALLIO, FIN, Red Bull KTM Factory Racing, KTM, +42.983

Täydelliset tulokset täältä

Teksti: Mika Kallion tiedotus.