OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Joukkue Valmentaja

Näin urheilijat kommentoivat valmentajiaan – videoilla mm. Amin Asikainen ja Tiia Hautala

Suomessa on arviolta 80 000 urheiluvalmentajaa ja Euroopassa noin yhdeksän miljoonaa. Valmentajilla on valtava vaikutus elämäämme ja yhteiskuntaamme. Valtaosa valmentajista toimii vieläpä ilman korvausta vapaaehtoispohjalta.

Nyrkkeilijä Amin Asikainen kiittää valmentajaansa. Teksti jatkuu videon jälkeen.

Valmentajan päivän aloitteen takana ovat Suomen Valmentajat, Suomen Ammattivalmentajat SAVAL, Suomen Olympiakomitea sekä valmentajuuden maailmanjärjestö International Council for Coaching Exellence (ICCE). EU-puheenjohtajuuskauden tunnelmissa myös Opetushallitus osallistui aloitteen käynnistämiseen Euroopan urheiluviikkoon yhdistettynä syksyllä 2019. 

Seitsenottelija Tiia Hautala kiittää valmentajaansa. Teksti jatkuu videon jälkeen.

Valmentajan päivän teemana on #kiittikoutsi, kansainvälisesti #thankscoach. Ideana on tuoda valmentajien arvokasta toimintaa esiin jakamalla kiitoksia sosiaalisessa mediassa ja järjestämällä pieniä yllätyksiä omille valmentajille.

Aloitteen taustayhteisöt haluavat haastaa niin yksittäiset urheilijat ja liikunnan harrastajat kuin myös organisaatiot (esim. urheilu- ja valmentajajärjestöt) niin Suomessa kuin myös muualla Euroopassa osallistumaan Valmentajan päivän viettoon itse parhaaksi katsomallaan tavalla ja jakamaan tekojaan sosiaalisessa mediassa.

Olarin Voimistelijatytöt kiittävät myös valmentajaansa. Teksti jatkuu videon jälkeen.

Mikä tekee sinun valmentajastasi erityisen? Mitä olet oppinut häneltä? Kuinka valmentajasi on auttanut sinua menestymään urheilussa ja elämässä? Kiitä valmentajaasi ja jaa tekosi häshtägeillä #kiittikoutsi, #thankscoach ja #beactive.

Suomessa Valmentajan päivää vuonna 2019 vietetään keskiviikkona 25. syyskuuta.