OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Lue tästä viime viikonlopun moottoriurheilu-uutiset

Suomalaisilla moottoripyöräkuljettajilla meni kansainvälisesti yleisesti hyvin. Käymme läpi tuloksia Brittien Superstock 1000-sarjasta, maaradan MM-kisoista, Rallicrossin RX Academyn Suomen mestaruudesta, F-rallisarjasta ja FinRX Crosskart-kisoista Nokialta, sekä tietysti Singaporen Formula 1-osakilpailusta ja MotoGP-kisoista, joissa nähtiin pitkästä aikaa suomalaista väriä, kun Mika Kallio palasi pyörän selkään.

Katso nämä samat tulokset myös videolta! Teksti jatkuu videon jälkeen. Videolla myös Alastaron Rata-SM-tulokset.

Brittien Superstock 1000 -sarjassa tällä kaudella kilpaileva Eemeli Lahti vieraili Assenin BSB-kilpailussa Sterkman Motorsport by HRP:n riveissä ja osallistui Suzuki GSX-R 600:lla Supersport-luokkaan. Sunnuntain kilpailuun Lahti starttasi lauantain kilpailun kierrosaikojen perusteella seitsemännestä ruudusta ja saavutti lopulta hienon toisen sijan omassa luokassaan.

Lue myös: Eemeli Lahti toiseksi Assenissa

Eemeli Lahti

Maaradan MM-sarjan kauden päätöskilpailu ajettiin eilen Rodenissa Hollannissa. Suomalainen Jesse Mustonen pystyi lähtemään sarjan päätöskilpailuun levollisella mielellä, sillä paikka ensi kauden sarjassa oli varmistunut karsintojen kautta jo aiemmin. Lopullinen sijoitus kyseisissä kilpailuissa oli kahdeksas.

Lue myös: Jesse Mustonen sijoittui kahdeksanneksi MM-sarjassa

Kuva: Must One’s Racing Team

Mika Kallio kamppaili pitkään MM-pistesijoista ratamoottoripyöräilyn MotoGP-luokan kauden ensimmäisessä osakilpailussaan Espanjan Aragonissa sunnuntaina. Red Bull KTM Factory Racing -tiimin kilpakuljettajaksi tällä viikolla nousseen Kallion saalistus jäi harmittavasti vajaaksi renkaiden pito-ongelmien takia. Lopullinen sijoitus oli 17.

Lue myös: Kallio taisteli pistesijoista MotoGP-avauksessaan – ”Vauhtini on vähintäänkin kohtuullisella tasolla yli vuoden kisatauosta huolimatta”

KUVA: Sebas Romero, KTM

Rallicrossin RX Academyn Suomen mestaruuden vei Rasmus Tuominen viime viikonloppuna, vain yhden pisteen erolla toisena olevaan Tommi Hallmania. Kolmanneksi liigassa jäi Jonne Ollikainen.

F-rallisarjan toiseksi viimeinen osakilpailu, Jari-Pekka Ralli, järjestettiin viikonloppuna Heinolassa ja sen lähikunnissa. Yleisissä luokissa nähtiin uusia voittajia, mutta juniorikuski Kristian Nieminen vei kolmannen osakilpailuvoittonsa putkeen. Kari Kytölä jatkoi voittolinjaansa ja voitti kaikkien aikaisempien osakilpailujen tavoin myös viikonloppuna. Voitolla hän varmisti seniorimestaruuden. Yleisessä luokassa voittajaksi ajoi Orimattilan UA:n Petri Vihervuori, joka jätti taakseen Juha-Pekka Suurosen ja Jussi Nordbergin.

Nokian Moottoriradalla ajettiin lauantaina SM-tason crosskartia. Mini Nokia FinRX-luokan voittajaksi ajoi Alex Anttila, toiselle sijalle Konsta Jaakkola ja kolmannelle Lauri Koskinen. 85 cc Nokia FinRX-luokan kärkikolmikkona oli Aleksi Kiikala, Lauri Halonen ja Aleksi Suono. 125 cc Nokia FinRX-luokassa ensimmäiselle sijalle ajoi Aatu Matikainen, toiselle Pinja Keski-Korsu ja kolmannelle Niko Pasula. Xtrem Jr Nokia FinRX-luokan ensimmäisen sijan saavutti Atte Kari, toisen Aatu Matikainen ja kolmannen Rony Kulju. Xtrem Nokia FinRX-luokan voittajana oli Jami Kalliomäki, toisena Antti Suutarinen ja kolmantena Jimi Kalliomäki.

Lue myös:

https://oho.ee/suomi/2019/09/23/viikonloppuna-ajetaan-speedway-500cc-mestaruuskilpailut-virossa/