OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Matkustatko tänään Raplaan? Viron poliisi kokeilee uutta rangaistusmenetelmää

Tallinnan ja Raplan välisellä tiellä kokeillaan tänään uutta rangaistusmenetelmää. Ylinopeutta ajavat voivat rahasakon sijaan valita rauhoittumispysähdyksen.

Poliisit mittaavat liikenteessä nopeutta koko päivän ajan ja ylinopeutta ajavat kuljettajat saavat päättää itse, ottavatko ylinopeudesta sakot tai sen sijaan rauhoittuvat tien ääressä, ilmaiseksi.

Vaihtoehto tarjotaan kuljettajille, joilla ei ole aikaisempia liikennerikkomuksia. Kuljettajat, jotka valitsevat rauhoittumisen, eivät saa ylinopeudesta sakkoa. Rauhoittumispysähdys on joko 45 minuuttia, jos on ajanut alle 20 km/h tai 60 minuuttia, jos ylinopeutta oli 21-40 km/h.

“Kyseessä on liikenneinnovaatioprojekti, jonka tarkoituksena on löytää uusia tehokkaita tapoja tehdä liikenteestä turvallisempaa”, Viron poliisin innovaationeuvonantaja Elari Kasemets kommentoi. “Tutkimme, miten kuljettajat ymmärtävät sakkoa ja kadotettua aikaa. Aikaisemmin tehdyistä haastatteluista tiedämme, että keskustelu poliisin kanssa ja paperityöhön kulutettu aika on häirinnyt kuljettajia enemmän.”

Lisäksi Viron poliisi ilmoittaa, että seuraavan kahden viikon aikana Virossa tehdään ainakin yksi vastaavanlainen operaatio.

“Keräämme näiden operaatioiden avulla tietoa siitä, millaisen valinnan ylinopeutta ajavat kuljettajat tekevät ja kuinka he perustelevat valintojaan. Analysoimme erilaisten tekijöiden vaikutusta, jotta löytäisimme tehokkaampia ratkaisuja, sillä tavoitteenamme on, että liikennerikkomuksien aiheuttajat muuttaisivat käyttäytymistään, emmekä vain rankaise heitä rankaisemisen vuoksi”, lisäsi Kasemets.

Oho Live TV toivottaa turvallista matkaa kaikille!