OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

“Pornokaupan täti” vs. seksuaalineuvoja – mitä kaikkea erotiikka on?

Seksuaalisuus tarkoittaa käytännössä käyttäytymismuotoa, jossa hakeudutaan seksuaalisten halujen kautta harrastamaan seksiä. Seksuaalisuuksia on monenlaisia, joista tutuin on yhteiskunnassamme miehen ja naisen välinen seksuaalinen kiinnostus.

Pidemmälle mentäessä seksuaalisuus voi tulla esille eri muodoissa ja se on monesti aihe, joka ujostuttaa ja jopa pelottaa. Seksiä ja seksuaalisuutta käydään läpi jo peruskoulussa, mutta se ei aina vastaa kaikkiin kysymyksiin, mitä ihmisillä oikeastaan on. Tästä syystä seksuaalisuus jää monelle sellaiseksi vaietuksi aiheeksi koko elämän ajan.

Nykyisin Suomessakin halutaan kuitenkin tuoda esille seksuaalisuuden monia puolia ja rohkaista ihmisiä tutkimaan sitä omaa seksuaalisuuttaan. Seksi on iso osa hyvinvointia ja terveyttä, sekä sen merkitystä niin mielenterveyteen kuin parisuhteen onnistumiseenkin ollaan tutkittu runsaasti.

Pieni pala Hannaa-ohjelman päätähti Hanna Ikonen vierailee seuraavassa jaksossa erotiikka-alan yrittäjän ja seksuaalineuvojan Armi Soilanterän luona keskustelemassa tästä välillä vaikeastakin aiheesta.

Katso Pieni pala Hannaa 15. jakso:

Meillä naisilla on hirveän huono tapa, kun me katotaan itseämme peilistä, niin nähdä aina vaan ne huonot asiat.

Armi Soilanterä