OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Viikonloppuna ajettiin monen sarjan päätöskisa – katso moottoriurheilun tulokset!

Kuva: Jari Nurminen / RPF

Rallin SM-sarja saatiin päätökseen Salon ja Turun seudulla, mikä tarkoittaa sitä, että Suomi on saanut uuden rallin maailmanmestarin. Tänä vuonna mestaruuden vei jälleen Teemu Asunmaa, jolle mestaruus oli toinen. Hänen kartanlukijalleen, Jani Salolle, mestaruus oli ensimmäinen. Toiselle sijalle ajoi Juha Salo ja kolmanneksi Jari Ketomaa. SM-mestaruussarjan loppupisteiden toinen oli Juha Salo ja kolmas Emil Lindholm. SM2-luokassa voittoon ajoivat viikonloppuna Ville Hautamäki ja Mika Juntunen, SM3-luokassa Heikki Koski-Lammi ja Ari Koponen sekä SM4-luokassa Jesse Turunen ja Kari Kallio.

Nämä tulokset myös viimeisimmässä MotorXpressissä! Teksti jatkuu videon jälkeen.

Katso kaikki Rallin SM-sarjan tulokset täältä!

Kuva: Taneli Niinimäki

Alastaron Virttaalla ajettiin Endurance Cupia, jossa ajettiin kolme eri luokkaa. Alle 2050 kuutioisten voiton veivät John K Westman, Emil Westman ja Ronnie Westman, yli 2051 kuutioisten luokassa voittoon ajoivat Ilmari Wallo, Petri Kiikka, Atte Kekkonen, Pasi Silventoinen, Jani Turunen. 2 venttiilin/sylinterin luokassa ykkössijalle ajoivat Jani Åström, Jon Ammunèt, Veli-Pekka Ahonen ja Antti Murto.

Lauantaina ajettiin myös autosuunnistusta Vetelissä, jossa järjestettiin Iisakki Järvenpää AS NEZ/SM ja kuljettajia oli yhteensä 10 eri luokassa. Yleiskilpailun kärkikolmikossa nähtiin NEZ-U voittajat: NEZ-U-luokan ensimmäisen sijan veivät kotiinsa Morten Jäger Mikkelsen ja Bent Mikkelsen, toiseksi sijoittuivat Björn Henriksson ja Ulf Andersson, sekä kolmanneksi ajoivat Joacim Ahnheim ja Peter Kihlstenius. SM A-luokassa ensimmäisen sijan saavuttivat Henri Oksman ja Antti Nousiainen, toiseksi tulivat Jari Koivisto ja Toni Koivisto, sekä kolmanneksi sijoittuivat Kari Hintikka ja Joni Halme.

Ranskan Ambertissa ajettiin Enduron World Cupia ja suomalaismenestystä nähtiin naisten enduroluokassa. Suomalaiskuljettaja Sanna Kärkkäinen toi kotiin kilpailun toisen sijan. Voiton, sekä mestaruuden vei Jane Daniels. Kolmanneksi sijoittui espanjalaiskuljettaja Mireia Badia.

MM-sarjassa suomalaiskuljettaja Eero Remes sijoittui E2-luokan loppupisteissä kuudenneksi ja Eemil Pohjola kolmanneksitoista. Junior 1-luokassa ajava Roni Kytönen ei päässyt sairastelun vuoksi ajamaan ollenkaan ja putoksi neljänneksi. Youth-luokassa suomalainen Hugo Svärd ajoi kuudenneksi.

Historic Rallisprint-sarjan mestaruus selvisi myös viime viikonloppuna. Mestaruuden saavutti Kari Haapalainen, joka ei ollut kuitenkaan tyytyväinen viikonlopun vauhtiin. Toiselle sijalle sijoittui Niko Allinen ja kolmanneksi Markku Taipale.

Lauantaina saatiin päätökseen tämän kauden Baltic Speedway League-sarja. Kisaa ei valitettavasti päästy ajamaan loppuun asti huonon sään vuoksi. Tämä tarkoitti sitä, että sarjan mestaruus selvisi ilman viimeistä kilpailua. Voimaan jäivät viimeisimmät pisteet, mikä tarkoitti sitä, että sarjassa eniten pisteitä keräsi Jaugava Daugavapils-tiimi, toiseksi eniten pisteitä siivutta AUSEKLIS, Riga ja kolmanneksi HjMK Kojotit.

Onneksi Riikassa päästiin kuitenkin ajamaan pienempiä pyöriä. 125 kuutioisten luokan voiton vei virolainen Frido Ving Viidas, mutta toiseksi sijoittui suomalainen Otto Raak. Kolmas oli myös virolainen Silvar Avi.

Frido Ving Viidas vasemmalla, Otto Raak oikealla. Kuva: Lea Häyrinen

Sunnuntaina ajettiin myös Viron 500-kuutioisten speedwaymestaruudesta, jossa monet suomalaiskuljettajat hakivat vielä kaudelleen viimeistä voittoa.

Suomalaiskuljettajista ajamassa olivat Jesse Mustonen, Toni Hyyryläinen, Niilo Vuolas, Antti Vuolas ja Jere Lehtonen. Jesse Mustonen vei kisaa pitkään ja näytti jo ajavan vähintään kärkikolmikkoon, mutta valitettavasti finaaliajossa radalla oleva kuoppa kaatoi Mustosen pyörineen. Siitä huolimatta kisoista saatiin Suomeen kuitenkin Mustosen neljäs sija. Viron mestaruuden voitti venäläinen Nikita Zubarev, toiseksi sijoittui latvialainen Artjoms Trofimovs ja kolmanneksi myös latvialainen Ernests Matjusonoks.

Jesse Mustonen. Kuva: Lea Häyrinen