OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ruka avasi laskettelukauden talvisissa merkeissä

Laskettelukausi avattiin perjantaina Rukalla talvisissa tunnelmissa. Aamu alkoi kirkkaassa pakkasäässä ja rinteiden avauduttua klo 9:30 tunturiin saapui myös hento lumisade. Saaruan rinnealueella avattiin perjantaina kaksi rinnettä, Saarua 12 ja Saarua 13.

Ruka avasi talvikauden jälleen kerran ensimmäisenä hiihtokeskuksena Suomessa. Ensimmäisenä rinteeseen pääsivät Laskukauden avaaja -kilpailun voittajat Oiva ja Jussi Paakkari Tampereelta.
–Aika nopeasti tuli kauden avaus, en olisi odottanut että ihan suoraan kesästä hypätään tänne Rukalle laskemaan. Ihan hienolta tuntuu, kommentoi Oiva Paakkari ennen talven ensimmäistä laskua.
Vaikka monelle saattaa tulla yllätyksenä se, että Rukalla pääsee laskemaan jo lokakuun alussa, hiihtokeskuksessa avauspäivään valmistautuminen on aloitettu jo hyvissä ajoin viime talvena.
–Kauden avaukseen on itseasiassa aloitettu valmistautumaan jo viime tammikuussa, jolloin on tehty rinteeseen lumitykeillä tämä lumi valmiiksi, kertoo Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen.
Kesän yli 110 000 kuutiometrin kokoinen lumimäärä säilöttiin eristeiden alla, ja rinteiden valmistelu laskettelukauden avaukseen aloitettiin tämän viikon alussa. 
Avauspäivän aamuna gondolin ala-asemalle oli kerääntynyt suuri joukko innokkaita laskettelijoita jo hyvissä ajoin ennen rinteiden avausta. Paikalla oli myös Suomen lumilautailun maajoukkue, muun muassa kotirinteessään laskeva Enni Rukajärvi.
– Tietenkin tämä alkukausi jää aina mieleen kun pääsee näin aikaisessa vaiheessa laskemaan, ja ekoissa laskuissa on aina fiilis ihan katossa, Enni Rukajärvi tunnelmoi Rukan ensilumilla.
– Lopullisia kävijämääriä emme ole vielä tältä päivältä saaneet sillä rinteet ovat avoinna iltaseitsemään asti, mutta jo tässä vaiheessa näyttää siltä, että käsillä on kaikkien aikojen vilkkain avauspäivä. Viime vuoden yli ollaan jo menty, Parviainen kertoo.

Laskukauden avajaisten ohjelma Rukalla jatkuu lauantaille. Luvassa on muun muassa kauden uutuusvälineiden Test Center, alle 10-vuotiaiden oma lumilautailumaa Burton Riglet Park sekä #rukaparkchallenge -videokilpailu.