OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

KOIRAT EIVÄT KÄYTÄ HOUSUJA -elokuvasta julki uutta materiaalia


Pekka Strangin ja Krista Kososen tähdittämälle, J-P Valkeapään elokuvalle useita kansainvälisiä festivaalipalkintoja

Useita festivaalipalkintoja maailmalla keränneen ja poikkeuksellisen suurta kansainvälistä näkyvyyttä saaneen, BDSM-maailmaan sijoittuvan elokuvan ensi-ilta Suomessa lähestyy: Koirat eivät käytä housuja nähdään elokuvateattereissa kautta maan 1.11.2019. Elokuvasta on nyt julkaistu uusia klippejä ja valokuvia lehdistön julkaisuvapaaseen käyttöön. Sen ensimmäinen lehdistönäytös on ensi viikolla.

Pekka Strangin ja Krista Kososen tähdittämä ja J-P Valkeapään ohjaama elokuva sai syyskuun lopussa tunnustusta kolmella elokuvafestivaalipalkinnolla viikon sisällä. Esimerkiksi Yhdysvaltojen merkittävimmillä genrefestivaaleilla, Fantastic Fest –elokuvajuhlilla Austinissa, Texasissa, Koirat eivät käytä housuja valittiin pääkilpailusarjassa parhaaksi elokuvaksi. Tiedot muista palkinnoista on eritelty tämän tiedotteen lisätiedoissa.

Elokuva on niittänyt muutenkin ennenkokematonta festivaalimenestystä maailmalla. Lokakuussa Koirat eivät käytä housuja esitetään muun muassa parhaillaan käynnissä olevilla Busanin elokuvafestivaaleilla Etelä-Koreassa sekä ensi viikolla myös Lontoon elokuvajuhlilla Iso-Britanniassa. Voit seurata elokuvan matkaa festivaaleilla ohjaaja J-P Valkeapään Twitter-tilillä: @jp_v_

Cannesin Director’s Fortnightissa ensi-iltansa saanut elokuva on esitetty myös esimerkiksi Karlovy Varyn ja Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Kymmenille elokuvafestivaaleille levinnyt elokuva on myyty teatterilevitykseen jo 25 maahan.

Toiveikas rakkauselokuva kahden ihmisen kohtaamisesta
Koirat eivät käytä housuja on kipeä ja karu rakkaustarina yksinhuoltajaisä Juhan (Strang) ja domina Monan (Kosonen) kohtaamisesta BDSM-maailmassa, jossa Mona herättää Juhan tukahdutettuja tunteita henkiin väkivaltaisin ottein. Visuaalisesti vaikuttava elokuva sisältää suuria tunteita ja yllättävää, mustaa huumoria.

Elokuvan ohjannut J-P Valkeapää on hyvillään elokuvan saamasta vastaanotosta maailmalla.

– Reaktiot ovat olleet innostuneita ympäri maailman, viestittää Valkeapää Etelä-Koreasta, jossa hän on juuri alkaneilla Busanin filmifestivaaleilla edustamassa Koirat eivät käytä housuja -elokuvaa.

– Katsojat ovat löytäneetelokuvan huumorin ja tyylilajin taajuudelle.

Eniten Koirat eivät käytä housuja -elokuvassa Valkeapäälle merkitsee itse elokuva, jonka parissa hän on työskennellyt viimeiset viisi vuotta.

– Halusin tehdä viehättävän elokuvan miehestä, joka kamppailee elämänhalun ja kuolemanvietin ristipaineessa. Elokuvasta tuli juuri sellainen, kuin halusin, Valkeapää kertoo.

– Ytimeltään elokuva on kertomus kahden ihmisen kohtaamisesta. Se on toiveikas rakkauselokuva.