OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Maailmankuulu meikkitaiteilija kouluttaa Helsingin Kaupunginteatterilla

Helsingin Kaupunginteatteri järjestää oman henkilöstön aloitteesta maailmankuulun italialaisen meikkitaiteilijan Luca Lucen koulutustapahtuman studio Elsassa 4.-5.11.2019. Kaksipäiväiseen Luca Luce Masterclass -tapahtuma on tarkoitettu ammattimaskeeraajille, mutta myös muilla kiinnostuneilla on mahdollisuus seurata meikkigurun työskentelyä osallistumalla aamupäivien demo-osuuksiin.

Milanolainen meikkitaitelija Luca Luce saapuu marraskuun alussa ensimmäistä kertaa Suomeen, ja tarjoaa oppejaan suomalaisille maskeeraajille. Luce yhdistää 3D-meikkitaiteessaan uskomattomalla tavalla klassisen piirtämisen ja meikkauksen luoden katsojan silmään optisia illuusioita.

Luca Luce Masterclass tarjoaa maskeeraajille mahdollisuuden kehittää piirtämistaitoa, valon ja varjon käyttöä sekä oppia hyödyntämään 3D-meikkaustekniikoita naamiointisuunnitelmia ja -toteutuksia tehdessään.

Aloite kurssin järjestämiseksi syntyi Helsingin Kaupunginteatterin naamiointiosaston koulutuskalenterin 2019-2020 suunnittelun yhteydessä. Kotimaisesta koulutustarjonnasta ei löytynyt sopivaa kurssia, joten sellainen piti järjestää itse.

”Olemme seuranneet Luca Lucen töitä Instagramissa, ja päätimme ottaa häneen yhteyttä. Koen, että Luca Lucen 3D-maskeeraustekniikoiden oppimisesta on meille valtavasti hyötyä teatterimaskien tekemisessä. Samalla tarjoamme mahdollisuuden huippukoulutukseen myös muille alan ammattilaisille Suomessa”, sanoo naamiointiosaston päällikkö Henri Karjalainen.

Kurssille myydään työpajan sisältäviä koko päivän lippuja ammattimaskeeraajille. Lisäksi aamupäivän demo-osuuksiin klo 10-13 myydään lippuja myös muille Luca Lucen työstä kiinnostuneille. Demo-osuudet tulkataan italiasta suomeksi.

Luca Luce Masterclass -ohjelma

Maanantai 4.11.2019 – 3D maskeeraus

  • Demo-osuus 10-13, studio Elsa
  • Workshop 14-17, harjoitussali

Tiistai 5.11.2019 – Pictorial Ageing

  • Demo-osuus 10-13, studio Elsa
  • Workshop 14-17, harjoitussali

Luca Luce

  • Milanolainen suunnittelija ja 3D-meikkitaiteilija (s. 1978).
  • Piirtäminen on ollut intohimo lapsuudesta saakka.
  • Työskennellyt maskeeraajana Italian Televisiossa jo 15 vuotta.
  • Aloitti 3D-meikkitaiteen kehittämisen vuonna 2014 piirtämällä ensin 3D-kuvia käteensä, ja alkoi siitä kehittää 3D-meikkaustekniikkaa eteenpäin.
  • Luca Lucella on eri sosiaalisissa medioissa yli miljoona seuraajaa maailmanlaajuisesti.