OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Mitä tehdä jouluna Tallinnassa?

Tallinna – tuo ihana kulttuurin, vanhojen talojen ja modernien pilvenpiirtäjien keskus – sekä tietysti se kuuluisa edullisen viinan pyhättö. Mitä jos lähtisitkin tänä vuonna viettämään joulua ja tutustumaan oikeasti siihen, mitä kaikkea idyllinen Tallinna voi oikein suomalaiselle turistille tarjota?

Katso myös video! Teksti jatkuu videon jälkeen.

Joulu on mahtava aika vierailla Tallinnassa, sillä nähtävää on paljon ja idyllisestä vanhastakaupungista saa nauttia monipuolisesti. Aloitetaankin Tallinnan vanhastakaupungista! Vanhakaupunki on tietysti aina auki, joten kävelylle pääsee säässä kuin säässä. Mahtavat näköalat, näköalapaikat ja kapeat kadut vievät sinut mennessään, etkä huomaakaan, kuinka nopeasti aika menee.

Missä sijaitsevat Tallinnan näköalapaikat?

Neitsyttorni
Neitsyttorni on näköalatasanteista matalimmalla ja löydät sieltä näköalan lisäksi museon, sekä kahvilan. Se sijaitsee Nigulisten kirkon lähellä, pienen ylämäen päällä. Katso Neitsyttornin sijainti Google Mapsista tästä.

Kohtuotsan näköalatasanne
Tämä tasanne on yksi kuuluisimpia nähtävyyksiä, sillä tasanteen vieressä sijaitsevan talon seinään on kirjattu “The Times We Had”. Täällä monet käyvät ottamassa muistoksi valokuvan mahtavalla maisemalla. Katso Kohtuotsan näköalatasanteen sijanti Google Mapsista tästä.

Patkulin näköalatasanne
Nauti samoista maisemista, kuin Viron päättäjät – Viron valtion rakennusten rinnalla sijaitseva näköalatasanne antaa näyn toiselle puolelle Tallinnaa. Täältä näet myös Balti Jaamin sekä uudistunutta Kalamajaa. Katso Patkulin näköalataseen sijanti Google Mapsista tästä.

Museot ja nähtävyydet ovat osittain auki jouluisin. Vanhassakaupungissa voit tietysti nauttia myös joulutorista, joka on auki päivittäin tammikuun alkuun asti. Monet museot ovat suljettuina jouluaattona ja osat myös joulupäivänä.

Muun muassa seuraavat museot ovat kiinni jouluaattona ja joulupäivänä:

Tallinnan televisiotorni on auki joulupäivänä, mutta on suljettu jouluaattona.

Tallinnan eläintarha on auki vuoden jokaisena päivänä ja se onkin talviaikaan lähes maaginen vierailukohde. Tutustu aktiivisiin jääkarhuihin sekä tietysti nauti vaikka lämpimästä säästä tropiikkitaloissa. Lisäksi eläintarhassa järjestetään joka vuosi joulun aikaa eläintarhan eläinten joulu, jolloin joulupukit kulkevat ympäri eläintarhaa ja jakavat niille lahjoja. Kerromme lisää, kun tämä tapahtumapäivä julkaistaan!

Ravintolat ja kahvilat ovat suurimmalta osalta jouluisinkin auki ja varsinkin hotellit järjestävät omilta osiltaan erilaisia jouluillallisia. Kannattaakin tutustua oman hotellin, tai majoituksesi lähellä olevan hotellin jouluillalliseen, niin pääset nauttimaan joulutunnelmasta ruoankin myötä. Tietysti monilla Tallinnan huippuravintoloilla on talviaiheiset ruokalistat, joita kannattaa käydä nauttimassa.

Mitä jouluna voi Tallinnassa tehdä?

Vaikka museot ja nähtävyydet ovatkin isolta osin suljettuina aattona ja joulupäivänä, voi Tallinnassa tehdä vaikka ja mitä. Koko joulukuun ajan järjestetään esimerkiksi erilaisia konsertteja.

Suomalainen seurakunta järjestää Kauneimmat joululaulut Tallinnassa 15. joulukuuta, sekä tietysti jouluaaton hartaushetken ja jouluaaton messun. Myös joulupäivänä järjestetään hartaushetki.

Joulupäivänä pääse ihastelemaan Moskovan baletin Pähkinänsärkijää Saku Suurhallin areenalla.

Torstaina, 26. joulukuuta, Estonian oopperan poikien kuoro esiintyy Nigulisten kirkossa joulukonsertissa.

Menevämmän musiikin ystävät saattavat kiinnostua muun muassa Põhja Konnan, Estonian Cello Ensemblen ja Vox Clamantisisen sekä monen muun keikasta Alexelan konserttitalossa 27. joulukuuta.

Tämä ei vielä olekaan tässä! Joulukuussa pääsee nauttimaan myös Piparkakkumaniasta, eli piparimaailmasta, joka rakennetaan varta vasten joulun ystäviä varten! Design- ja arkkitehtuurin museon tiloihin rakennettava piparimania on vailla vertaansa. Se on tietysti auki myös jouluna, maanantaista lauantaihin kello 12:sta kello kuuteen.

Kauppakeskuksia ei myöskään kannata unohtaa. Tallinnassa on hurja määrä kauppakeskuksia, jotka ovat auki myös pyhinä. Tallinnan uusimpiin kauppakeskuksiin kuuluva T1 tarjoaa muutakin tekemistä, kuin shoppailua. Ylimmässä kerroksessa sijaitseva Skypark ja Skylab tarjoavat hauskaa tekemistä ympäri vuoden säällä kuin säällä.

Lisäksi ainakin seuraavat kauppakeskukset ovat tietojemme mukaan auki päivittäin myös jouluna:

Päivitämme sivua sitä mukaa, kun saamme uutta tietoa!