OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Luopuminen ja lapsettomuus Rauman teatterin tragikomedian keskiössä

Rauman teatterin vuoden viimeinen ensi-ilta on Kiti Kokkosen kirjoittama ja Ria Katajan ohjaama Myydään 3H+K. Ensi-ilta Rauman teatterissa 26. lokakuuta.

Myydään 3H+K on oivaltava näytelmä siitä, miten haastavaa on päästää irti menneestä ja elää nykyhetkessä. Kaupunkilaistunut Ronja palaa miehensä Laurin kanssa maaseudulle myymään lapsuudenkotiaan.  

– Esityksessä käsitellään äidin ja tyttären välistä suhdetta, Ronjan ja Laurin parisuhteen dynamiikkaa sekä ystävyyssuhteiden haasteita tahattomasti lapsettoman pariskunnan kipupisteiden kautta. Mitä valintoja on edessä, kun elämässä kaikki muu on mahdollista paitsi se mitä eniten haluaa? Luopumisen teema on vahvasti läsnä, kertoo ensimmäistä kertaa Raumalla ohjaajan roolissa vieraileva Ria Kataja.

– Myydään 3H+K on näytelmä kaikille, joilla on parisuhde ja joilla on tai on joskus ollut äiti. Näytelmän teemat tarjoavat samaistumisen mahdollisuuksia myös kaikille, joilla on omia tai osittain omia lapsia sekä heille, joiden lapset jäivät syntymättä, viime kesänä Rauman kesäteatterin Kaksi puuta -näytelmää tähdittänyt Kataja jatkaa.

Voiko koira haistaa raskauden? Löytyykö onnellisen parisuhteen avain tantrakurssilta? Kuka on vastuussa, kun hammaskiskot eivät autakaan kuorsaukseen? Esimerkiksi näiden kiperien kysymysten parissa Ronja painiskelee mm. Putouksen Tanhupallona tunnetun Kiti Kokkosen kirjoittamassa hurmaavassa tragikomediassa.