OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Aku Ankka aloittaa itseoikeutetusti uuden Carl Barks -kirjasarjan

Carl Barksin sankarit: Aku Ankka

Kiukkupussi, kilpakosija, kolmen koltiaisen kasvattaja ja yksinhuoltajaeno. Kaikkihan tämän Aku Ankan tuntevat. Mutta tiesitkö, että Paratiisitien pyörremyrsky on myös kilpa-autoilija, koiranhoitaja, lurjusmainen luontokuvaaja ja lumilakeuksien

lannistumaton lääkelähetti? Kirjan kahdessatoista valikoiduissa vauhtisarjassa Aku näyttää taitonsa – tai koettelee onneaan – niin arkisen Ankkalinnan, jylhän erämaan kuin säälimättömien seurapiirienkin kiemuroissa.

Legendaarinen sarjakuvataituri Carl Barks (1901–2000) muokkasi piirrosfilmien pahansisuisesta altavastaajasta todellisen ruutuviihteen kestotähden. Barksin Aku on välillä vastahakoinen sankari, joka kohtaa kovan onnen kolhut ja elämän mitä mielikuvituksellisimmat karikot jääräpäisellä sisulla ja yltiöoptimistisella yrittäjähengellä.

Tästä Akusta ei virta lopu.

Carl Barksin sankarit -sarjassa on käytetty parhaita saatavilla olevia, huolella restauroituja digitaalisia jäljennöksiä Carl Barksin liki 70 vuotta sitten piirtämistä sarjakuvasivuista. Niissä näkyy siis taiteilijan kädenjälki alkuperäisimmillään. Tästä syystä Barksin tekstaamat äänitehosteet (rysäykset, kolahdukset ja pamaukset) on päätetty jättää suomentamatta. Näin saatte nauttia mestarin piirroksista viimeistä viivaa myöten!