OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Moottorikelkkailun suosio lisääntyy – myynti ja harrastajamäärät kasvussa

Moottorikelkkailuinnostus on nousussa ja kelkkojen myynti on kasvanut viime vuosien aikana. Yksi syy siihen on moottorikelkkailun muuttuminen koko perheen harrastukseksi.

Moottorikelkkojen myynti on noussut voimakkaasti viimeisten neljän vuoden ajan. Siinä missä vuonna 2016 kelkkoja myytiin 3451 kappaletta, tänä vuonna vastaava luku on 4429.

– Myyntiä tarkastellaan alalla kelkkakausittain eli heinäkuun alusta kesäkuun loppuun eikä kalenterivuosittain. Odotamme kuluvan kauden lukuja innolla, sillä monipuolisen moottorikelkan käyttäjäkuntakin on monipuolistunut, toteaa Teknisen Kaupan Liiton maastoajoneuvojaoston puheenjohtaja Riku Vaahtera Yamahalta.

Yksi syy myynnin kasvuun on valikoiman lisääntyminen. Mallistot ovat laajentuneet uusilla, vähäpäästöisillä ja hiljaisimmilla malleilla, jotka ovat mukavampia ja helpompia käyttää. Ne ovat saattaneet vaikuttaa myös siihen, että harrastajien joukossa on yhä enemmän myös naisia ja nuoria.

– Uudet kelkat ovat helppokäyttöisempiä ja helpommin lähestyttäviä: ei tarvitse olla mikään moottoripää, että uskaltaa lähteä ajamaan niitä. Tämä on varmasti tuonut lisää harrastajia, arvioi myyntipäällikkö Jari Turunen BRP:ltä.

Moottorikelkka on monille työkalu, jota käyttävät niin poromiehet ja kalastajat kuin matkailupalveluntarjoajatkin. Lisäksi myös retkikelkkailusta tulee koko ajan suositumpi harrastus reittiverkoston kasvamisen myötä.

– Kelkalla ei enää liikuta vain kotinurkilla, vaan tehdään pidempiä reissuja usein koko perheen tai kaveriporukan voimin, Turunen sanoo.

Kelkkaharrastajien vuoden päätapahtuma on Kelekkamessut -tapahtuma, joka tänä vuonna järjestetään Rovaniemellä 2.-3.11.2019. Viime vuonna tapahtumassa kävi ennätysmäiset 18 270 vierasta. Kelekkamessut on ainoa tapahtuma, jossa harrastajat pääsevät tutustumaan paitsi eri merkkien kelkkamalleihin ja varusteisiin, myös erilaisiin palveluntuottajiin. Kävijämäärät ovatkin kasvaneet voimakkaasti viime vuosina.

– Messuille kannattaa lähteä kauempaakin, sillä Pohjois-Suomen lisäksi myös muualla Suomessa on oikein hyvät mahdollisuudet moottorikelkkailla ja hienoja reitistöjä. Kaverit mukaan ja kimppakyydillä tutustumaan messujen tarjontaan, Riku Vaahtera kannustaa.

Kuvituskuva: Qiuhai Gao / Unsplash