OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Poptähti Carly Rae Jepsen löysi Lapista musiikkiinsa inspiraatiota

Carly nauttimassa Lapin metsän rauhasta. Kuva: Simo Vilhunen / Universal Music Oy

Kanadalainen laulaja-lauluntekijä Carly Rae Jepsen vieraili Suomen Lapissa viime kesänä House of Laplandin, Visit Finlandin ja Finnairin kutsumana. Matkan aikana nauhoitettiin uusi versio suositusta The Sound -kappaleesta, sekä kuvattiin harvinainen video, jolla Carly nauttii ystäviensä kanssa Lapin kesän riemuista.

The Sound (Live in Lapland, Finland) on uusi versio Carly Rae Jepsenin neljännellä albumilla Dedicated julkaistusta kappaaleesta. Sekä itse kappale, että sen musiikkivideo tuotettiin erikoisella ja artistille uudella tavalla – tuotanto tapahtui kokonaan ulkona live -taltiointina, metsän ja kauniin järvimaiseman äärellä.

Lapin keskikesän luonto ja olosuhteet antoivat nauhoitukselle ja koko matkalle ainutlaatuiset puitteet. Carly toteaa, että matka oli unohtumaton kokemus koko yhtyeelle.

”Kun äänitys oli valmis, kukaan meistä ei halunnut mennä takaisin hotellille. Niinpä jäimme katselemaan auringonlaskua. Se oli kauneinta mitä kukaan meistä oli koskaan nähnyt.”

Kesäinen Lappi valloittaa

Lappi tunnetaan jo hyvin maailmalla joulupukin, upeiden revontulien, ainutlaatuisten iglumajoitusten ja lukuisten lumisten aktiviteettien ansiosta. Nyt katse alkaa kääntyä myös kesäiseen Lappiin. Carlyn ja hänen yhtyeensä matka todistaa, että Lapin luonnolla on paljon annettavaa ympäri vuoden paitsi luovana, myös terapeuttisena ympäristönä. Matkan aikana kuvatulla videolla voi nähdä yhtyeen rentoutuvan niin iltanuotiolla, kuin vauhdikkaissa aktiviteeteissäkin.

Carlyn ja hänen bändinsä tunnelmia pääsee katsomaan matkan aikana kuvatusta ”Behind the Performance” -videolta.

“Voin kuvitella kuinka kaunista Lapissa olisi talvella, mutta se oli yhtä henkeäsalpaava lämpimämpään aikaan. Se muistutti minua hieman Kanadasta, ihmisiä vain oli vähemmän, ja niin paljon uusia asioita koettavana. Pääsimme vaeltamaan kauniiden huskien kanssa. En voinut uskoa niiden voimaa. Oli mahdotonta ohjata niitä, joten annoimme vain niiden ohjata meidät metsän halki”, Carly kertoo.

Hiljaisuudessa mieli rauhoittuu

Lapin luonto tarjoaa inspiraatiota, josta myös Carly vakuuttui. Hän matkustaa paljon ja etsii matkoiltaan vaikutteita lauluihinsa. Lapissa häneen teki suurimman vaikutuksen tilan tuntu. Se tuntui heti sopivalta ympäristöltä tulevaisuuden kirjoitustyölle.

”Sillä hetkellä kun matkani Lappiin oli lopussa tiesin, että haluaisin matkustaa sinne takaisin.”

”Olin niin iloinen, että pääsin sinne. Olin ällistynyt siitä, miten hiljainen tila mahdollistaa ideoiden leijumisen mieleeni. En ole missään muualla tuntenut oloani niin inspiroituneeksi kirjoittamaan ja luomaan, vain koska mielesi hidastuu ja voit oikeasti hengittää erillä tavalla.”

Äänimaailma kaikkien saataville

Lapin ainutlaatuinen ja inspiroiva äänimaisema on nyt kaikkien saatavilla. Visit Finland ja House of Lapland ovat tuottaneet äänikokoelman, joka korostaa Lapin ympärivuotista terapeuttista vaikutusta. Kolme Sound of Lapland -nauhoitusta julkaistiin Spotifyssa huhtikuussa ja albumi SCAPES julkaistaan 19. päivä marraskuuta. Äänimaailmaa pääsee kuuntelemaan myös Finnairin lennoilla tammikuusta 2020 lähtien. Lapin tunnelmiin pääsee virittäytymään näin jo matkalla kohteeseen.