OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Maustetyttöjen debyyttialbumi “Kaikki tiet vievät Peltolaan” jakaa tunteita

Synkkään suomalaiseen sielunmaisemaan oman näkökulmansa tuo siskosten Kaisa ja Anna Karjalaisen muodostama kitara/kosketinsoitinduo Maustetytöt. Harvoin suomalaiset yhtyeet ovat jo debyyttisinglellään luoneet yhtä paljon hypeä kuin “Tein kai lottorivini väärin“-digijulkaisu.

Kappale oli kiistatta alkuvuoden yksi kovimmista korvamadoista ja vinyylisingle “Se oli SOS” on jo pienimuotinen keräilykohde harrastajien keskuudessa.

25. lokakuuta julkaistu pitkäsoitto on kuitenkin herättänyt kahtiajakoisia tunnelmia niin kriitikoissa kuin palstoillakin. Debyyttiä arvostellaan sen yksitasoisesta rumpukoneen tahdittamasta iskelmärock-linjasta, jossa lauletaan lähinnä Pirkka-kaljasta, ihmissuhdeongelmista ja lääkkeistä. Toisaalta taas sitä pidetään Leevi and the Leavingsin nerokkaana tyttöversiona, joka on tuotu tähän päivään oikein onnistuneesti.

Melankolisia melodioita ja alakuloisia aiheita levyllä on kymmenen kappaleen ja 35 minuutin verran. Kaikki kappaleet tuntuvat tulevan samalla mollivoittoisella tahdilla toisensa jälkeen ja mikään kappale ei erityisesti nosta päätään useammankaan kuuntelukerran jälkeen. Huomioitavaa tosin on se, että 2000 kappaleen vinyylipainos myytiin jo tukusta loppuun ennen julkaisupäivää, joten odotus on ollut kovaa. Tämä selittyy varmasti duon kovalla keikkatahdilla, joka ei keikkakalenterin mukaan ole todellakaan hidastumassa ja bändiä pääsee halutessaan näkemään ympäri Suomea myös loppuvuodesta.

Olipa mielipide Maustetytöistä mikä tahansa, voidaan jo lähes varmasti sanoa, että tämä duo tullaan näkemään tulevan kesän keikoilla ja festarilavoilla tiheään.

Maustetytöt
Kaikki tiet vievät Peltolaan
IS THIS ART! 25.10.2019
★★★☆☆