OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Katso kuvat: Dubai — lomalla rantaelämää ja luksusta

Ritz Carlton ja aikuisten allas auringonlaskun aikaan

Dubaissa voi viettää myös rentouttavaa, täyden palvelun rantalomaa. Viiden tähden hotellit Dubaissa todellakin ansaitsevat tähtensä. JBR (Jumeirah Beach Residendes) on rento, trendikäs ranta-alue, mikä on helpon matkan päässä kaikkialta Dubaista. Alueella on yleinen ranta, sekä rannan läheisyydessä sijaitsevien hotellien omia ranta-alueita aurinkotuoleineen. Hotellien omat alueet ovat tarkoin vartioituja, eikä niille ole ulkopuolisilla asiaa. Rannalla joutuu ensikertalainen usein hieraisemaan silmiään, kun pari kamelia ratsastajineen lipuvat vesirajaa pitkin rantaa päästä päähän. Kamelit ovat matkailijoita varten, erillisestä hinnasta pääsee istumaan selkään, paikallisiin asuihin pukeutuneiden miesten taluttaessa kamelia. Rannalta löytyy myös banaaniveneitä, kuin myös muutakin vesiurheilua aina nousuvarjoilusta vesilautailuun. 

Metsästyshaukat ovat tärkeä osa arabikulttuuria. Erilaisissa paikallisissa juhlissa ja tapahtumissa haukat ovat esillä ja niitä voi kuvata tai jopa pitää kädessään hansikkaan kanssa

Oma suosikkivalintani

Itselläni on Dubain hotellitarjonnasta eniten kokemusta Ritz Carlton JBR -hotellista, jossa on myös oma ranta, suuren uima-allas alueen lisäksi. Tässä hotellissa vieras todella tuntee itsensä erityiseksi ja palvelu on ystävällistä. Päivän aikana rentoutuessa voi tilailla erilaisia juomia ja ruokia altaalle tai vaikka mennä nauttimaan lounasta oman hotellin alueella sijaitseviin ravintoloihin, joissa niissäkin on erilaisia vaihtoehtoja. Myös vaativan ruokailijan illallinen löytyy ihan hotellin piiristä. Hotellin alueella on aikuisten allas baareineen erikseen muista altaista. Myös ulkoporeallas löytyy, sekä erilaisia ulkopelejä ja monia eri aurinkotuolialueita.

Iltanäkymä hotellin parvekkeelta.

Aurinkotuoli, pyyhkeet ja palvelu kuuluvat tässä hotellissa huoneen hintaan. Niin Ritz Carlton -hotellista, kuin muistakin sen rinnalla olevista JBR:n hotelleista, on lyhyt matka kaikkeen. Dubai Walk, katu, minkä varrella on ravintoloita, kauppoja, tapahtumia ja iltaisin markkinat, sijaitsee JBR:n hotellien toisella puolella, eli suoraan pääsisäänkäynnin edessä. Markkinat ja myyntikojut ulottuvat myös rannan puolelle, joten mihinkään suuntaan ei tarvitse pitkään kävellä, kun voi ostella erilaisia paikallisia herkkuja tai huiveja, vaatteita sekä erilaisia matkamuistoja. Vaikkei shoppailulomaa haluaisikaan, saa tuliaiset silti helposti kasaan.

Ritz Carlton JBR sisäänkäynti. Dubaissa kaikki on rakennettu näyttävästi.
Hotellin aamiaistarjonta on sekä kaunis että monipuolinen. Lisähintaan voi varata Loungen, missä on juomaa ja pientä ruokaa saatavilla pitkin päivää.

Milloin Dubain loma on paras valinta?

Monipuolisen tarjonnan vuoksi Dubaissa voi lomailla niin perheellä lasten kanssa, kuin vaikka aikuisryhmälläkin. Rannat ja hotellit tarjoavat paljon tekemistä lapsille, kun taas aikuisille on auringonpalvonnan lisäksi lukuisia shoppailumahdollisuuksia, ravintoloita ja myös livemusiikkibaareja sekä yökerhoja. Barasti mainittakoon yhtenä livemusiikkia tarjoavista baareista. Se sijaitsee enimmäkseen taivasalla ja on hyvä paikka käydä vaikka drinkillä illallisen jälkeen. Alkoholia saa baareista ja yökerhoista, sekä hotellialueelta. Muualla, kuten kauppakeskuksissa tai muissa ruokaravintoloissa, sitä ei myydä. Bilettämistä etsiville aikuisryhmille myös muistutettakoon, että arabialainen viikonloppu on pe-la. Eli tästä päätellen ne parhaat diskoillat ovat to ja pe. Talvikausi on parasta lomailuaikaa Dubaissa. Kesät ovat aivan liian kuumia, vielä syyskuukin on kokemukseni mukaan melko tukala, myös yöaikaan.

Kamelit ohikulkumatkalla hotellin ranta-alueen läpi Jumeirah Beachilla.

Hyvä tietää 

Arabimaissa matkustettaessa on lisäksi hyvä huomioida muutama juttu. Koska uskonto on paikallisilla isossa roolissa, tulee sitä myös vieraiden kunnioittaa. Rukouskutsut kuuluvat pitkälle useaan otteeseen päivän aikana ja jotkin likkeet saattavat sulkea ovensa rukouksen ajaksi. 

Islaminuskoisissa maissa on hyvä ottaa huomioon peittävä pukeutuminen. Etenkin Dubaissa, missä turismia on ollut jo pitkään, ollaan hieman suvaitsevaisempia joihinkin Lähi-idän maihin verrattuna. Mutta siltikään ne avoimimmat kaula-aukot, lyhimmät minihameet ja pikkutopit eivät ole paras valinta yleisillä paikoilla täälläkään. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että olkapäät ja polvet olisi hyvä peittää kauppakeskuksiin ja muualle paikallisten pariin mennessä. Yläosattomissa auringonotosta voi joutua jopa telkien taakse. Käyttäytymiseen arabikulttuurissa ei kuulu julkiset hellyydenosoitukset, kuten suutelu tai muu seksuaaliseksi tulkittava toiminta. Rikoksista on Arabiemiraateissa kovat tuomiot, joten kunnollinen käytös on erikoisen tärkeää. Matkailijan kannalta hyvä asia on se, että varkauksia ei ainakaan hotellien alueilla juuri näy. Puhelimen jättäminen ravintolan pöytään vessakäynnin ajaksi ei ole osoittautunut riskiksi ja altaalla tavarat uskaltaa jättää vartioimatta omalle paikalleen. Dubaissa lomaillessa on ollut turvallinen olo, vaikka oma mielipiteeni onkin, ettei vara venettä kaada. Lyhyehköt lennot ja pieni aikaero ovat Dubain matkaa miettivälle vielä oiva lisäplussa.

Ritz Carltonin piha-alueella on monta ravintolaa mistä valita. Lounasta on kiva nauttia täydellisen sään ja hyvän palvelun kera.