OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Dubai the Walk

Viikon loma Dubaissa – tästä vinkkejä ja ideoita

Mitä tehdä viikon lomalla Dubaissa? Mikäli et ole koskaan aikaisemmin käynyt Dubaissa tai edellisestä kerrasta on jo aikaa, kerromme tässä teille erilaisia ideoita ja vinkkejä siitä, missä olemme itse vierailleet ja mistä pidimme. Dubai on hieno lomakohde, jossa kannattaa vierailla joko syksyllä, talvella tai keväällä – kesä on siellä hieman liian kuumaa aikaa. Katso, millainen matka meillä oli ja toivottavasti saat ideoita!

Katso myös uusin Oho, mikä reissu! Teksti jatkuu videon jälkeen.

Dubai on Arabiemiirikunnissa sijaitseva kaupunki Lähi-idässä. Se on kehittyvä ja kasvava kaupunki, joka houkuttelee yhä useampia turisteja. Dubai on moderni, rannalla sijaitseva suurkaupunki, josta löytyy pilvenpiirtäjiä ja mahtavia kauppakeskuksia. Kaupungissa asuu yli miljoona ihmistä, joista isoin osa on ehdottomasti ulkomaalaisia. Vaikka ulkomaalaiset ovatkin pääosin muun muassa Intiasta ja Pakistanista, länsimaalaisiakin on paljon.

Dubain etuna moneen muuhun kaupunkiin on se, että infrastruktuuri on suunniteltu moderniin ympäristöön, mikä tarkoittaa sitä, että sieltä ei löydy kovinkaan paljon vanhoja teitä ja epäkäytännöllisiä pikkujuttuja. Varatessasi hotellia voit huomata sen, että lähes kaikissa niissä on kaikki modernin hotellin mukavuudet, sekä usein niissä on myös uima-altaat sekä kuntosalit.

Olimme varanneet matkalle auton, jotta pääsisimme kulkemaan rauhassa alueella. Dubaissa toimii myös Uber sekä paikallinen vastaava sovellus, Careem. Autolla ajaminen oli meille kuitenkin paras ratkaisu, sillä kulkeminen oli melko helppoa navigaattorin avulla.

Isokokoinen Dubai koostuu pienemmistä kaupunginosista, joista yksi tunnetuimpia ja suosituimpia on Dubai The Walk. Aloitimme itse lomamme vierailemalla siellä.

PÄIVÄ 1 – Dubai The Walk

Dubai The Walk on osa Dubai Marinaa, joka sijaitsee Dubain rannalla. Kyseessä on promenaadi, jossa on paljon kauppoja ja ravintoloita. Se on viihtyisä ja siisti alue, jossa sijaitsee myös useita hotelleja. Sen sijainnin vuoksi monilla hotelleilla Marinan alueella on omat rannat. The Walkille suosittelemme lähtemään esimerkiksi päivälliselle ja pienelle kävelylle. Se ei ole liian iso, mutta sopii esimerkiksi hyvin ensimmäisen illan rennoksi ajanvietoksi. Maisemat ovat hienoja ja kaikkea katsottavaa löytyy.

Dubai The Walk

PÄIVÄ 2 – Mall of the Emirates

Meidän lomamme oli suunniteltu rennoksi ilman, että ottaisimme sen enempää stressiä nähdäksemme kaikki nähtävyydet. Toisena päivänä suuntasimme Mall of the Emirates-kauppakeskukseen, joka on yksi maineensa arvoisista kauppakeskuksista. Kyseisessä kauppakeskuksessa on sisällä muun muassa laskettelurinne, jossa asustelee kuvien mukaan pingviinejä. Niitä me emme nähneet. Kauppoja löytyy pilvin pimein, yhteensä noin 630 ja itse kauppakeskus on kooltaan 220000 neliömetriä – tänne kannattaa siis melkein laittaa lenkkarit jalkaan, jos suunnittelee viettävänsä aikaa.

Mall of the Emirates-sisälaskettelukeskus

PÄIVÄ 3 – Dubai Mall ja Burj Khalifa

Hotellimme sijaitsi rannalla, joten kolmas päivä meni ensisijaisesti rantalöhötessä ja nautimme iltapäiväteetä hotellin loungen terassilla. Kolmannen päivän illaksi suunnittelimme jälleen tekemiseksi kauppakeskuksen, sillä niissä jokaisessa on aina jotain, mikä erottaa sen edellisestä. Lähdimmekin Dubai Mall-nimiseen kauppakeskukseen, joka tunnetaan vedenalaisesta akvaariosta ja eläintarhastaan. Lisäksi yhdessä kauppakeskuksen kulmassa on aito dinosauruksen luuranko – Diplodocus Longus. Dubai Mall ei petä shoppailijoitakaan, vaan sen 1300 liikettä pitävät kyllä kiireisenä. Dubai Mall sijaitsee maailman korkeimman rakennuksen, Burj Khalifan, vieressä.

Kauppakeskuksesta löytyi miniatyyri-Dubai

Kauppakeskuksen jälkeen onkin mukava siirtyä ihastelemaan Burj Khalifan iltaesitystä, jossa suihkulähteet tanssivat musiikin mukaan ja Burj Khalifan seinällä on hienoja valoesityksiä. Niitä pääsee näkemään alueen ravintoloista. Tässä vaiheessa muistutan, että alkoholi ei ole yleisesti suosittua muuten kuin turistien keskuudessa, joten niiden hinnat voivat olla kalliita. Muuten ruoka on hinnaltaan samankaltainen kuin Helsingissäkin, ellei valitse sitten aivan huippuravintolaa.

Burj Khalifa illalla

PÄIVÄ 4 – Miracle Garden ja Global Village

Dubain matka ei olisi mitään ilman, että pääsisi ihastelemaan paikallisten luovuutta. Miracle Garden on puutarha, jossa on toinen toistaan hienompia taideteoksia tehty kasveista ja erityisesti kukista. Taianomainen satumaailma viihdyttää ainakin pari tuntia jokaista, joka innostuu edes vähän Disneyn hahmoista tai vaikkapa oikeankokoisista lentokoneista. Varmista, että kamera on mukana ja puhelimessa on akkua – täällä haluaa ottaa kuvia!

Siirryimme seuraavaksi Global Villageen, joka on keinotekoinen ”kylä”, johon on rakennettu maailman erilaisten maiden kaltaisia rakennelmia. Kyseessä on tori ja kauppa-alue, jossa löytyy herkkuja jokaisesta maailman kolkasta, erilaisia vaatteita ja paljon niin hyödyllistä kuin täysin turhaakin. Global Village on erityisen kaunis illalla, joten suosittelen vierailua iltapäivästä niin, että aurinko laskee vierailun aikana.

Global Village illalla

PÄIVÄ 5 – Aavikolle moottoripyörällä ja mönkijällä, sekä Dubain yöelämä

Hiekka ja aavikot kuuluvat Arabiemiraatteihin, joten niitä ei voi unohtaa. Löysimme erilaisia mahdollisuuksia, joilla aavikoihin voi tutustua, mutta me kiinnostuimme eniten siitä, että pääsimme ajamaan aavikolle moottoripyörällä ja mönkijällä. Moottoripyörällä ajaminen ei ollut helppoa, joten sitä voin suositella ainoastaan kokeneille motoristeille, mutta mönkijällä pärjäsin itsekin. Tämä ei ole halpaa hupia, mutta on hauskaa nähdä kameleita horisontissa ja hurjastella hiekan keskellä. Kannattaa varautua siihen, että kaikkialla on myöhemmin hiekkaa, joten ota mukaan vain välttämättömin ja suojaa puhelin, ettei se naarmuunnu hiekasta.

Me päätimme lähteä Dubain yöelämään hauskan aktiviteettipäivän jälkeen ja illallisen jälkeen lähdimmekin kokeilemaan WHITE Dubai-nimistä klubia. Dubaissa yöelämässä kannattaakin ottaa muutama asia huomioon. Yökerhoihin ei ole sisäänpääsymaksuja, mutta juomat ovat kalliita. Alle 10 euron ei yleensä saa alkoholijuomaa mistään paikasta. Lisäksi kannattaa varautua jonottamaan ja seurueessa tulisi olla ainakin myöhemmin illalla enemmän naisia kuin miehiä – miehiä nimittäin löytyy yökerhoista paljon, joten miesten sisäänpääsy saattaa kestää huomattavasti pidempään. WHITE Dubai tunnetaan siitä, että se sijaitsee kilparadan katolla ja siellä esiintyy musiikkialan huippuja lähes joka ilta. Me satuimme vierailemaan siellä silloin, kuin Akon esiintyi.

WHITE Dubai

PÄIVÄ 6 – The Atlantis

Jokaisessa meissä asuu vieläkin pieni lapsi, joka innostuu kaikesta turhasta ja haluaa kokeilla uusia juttuja. Päätimmekin lähteä The Atlantis-nimisen hotellin vesipuistoon, jota aikaisempaa en olekaan kokenut. Kyseessä on iso hotelli, jossa on paljon ravintoloita ja kauppoja, sekä siellä sijaitseva vesipuisto on uskomattoman suuri. Sieltä meillä ei valitettavasti ole videokuvaa, sillä kännykän pitäminen mukana bikineissä ei ollut helppoa, joten pidimme ne turvassa. Siellä oli kuitenkin erittäin hauskaa! Vesipuistopäivän jälkeen voi siirtyä vedenalaiseen maailmaan ihastelemaan kauniita akvaarioita.

Oho, mikä reissu!-ohjelman tuottaja Christina ihastelemassa akvaariota

PÄIVÄ 7 – Aamiainen Burj Khalifassa

Vierailu Burj Khalifassa on maksullista ja vierailu tulee varata etukäteen. Huomasimme kuitenkin, että aamiainen siellä ei tullut niin paljoa kalliimmaksi, kuin pelkkä vierailu, joten päätimme kokeilla sitä. Burj Khalifassa, 122. kerroksessa sijaitsee ravintola The Atmosphere, johon voi varata pöydän mukavasti netistä. Aamiaiselle on minimiveloitus, jonka hintaan saa itselleen jo hyvänmakuisen aamiaisen. Annoskoot eivät ole kovin suuria, joten jos ei halua ylittää minimiveloitusta, ei kannata varautua ahmimaan itseään täyteen. Maisemat olivat kuitenkin todella mahtavia. Onhan siinä jotain hienoa olla niin korkealla ja nauttia hyvää ruokaa rauhassa istumalla. Aikarajoitusta aamiaiselle ei ollut. Ravintola oli ympäristöltään jopa hieman vanha amerikkalainen, samankaltainen kun pari vuosikymmentä taaksepäin oli New Yorkin pilvenpiirtäjissä – nahkaa, kuparia ja kultaa.

Tältä näytti meidän viikon loma Dubaissa ja vaikka emme käyneetkään etsimässä mitään erikoisuuksia tai muuta ihmeellistä, olimme todella tyytyväisiä. Sää suosi meitä, kuten Dubaissa yleensäkin, pysyimme hyvin matkabudjetissa ja tämä oli todellinen irtiotto arjesta, juuri se, mitä tarvitsimme.