OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Irakin turvallisuusjoukot avasivat tulen mielenosoittajia kohti, useita kuollut


Tuhannet hallituksen vastaiset mielenosoittajat olivat kerääntyneet Bagdadin keskustan aluelle kolmelle sillalle, uhmaten pääministeri Adel Abdul Mahdin sunnuntaista vetoomusta keskeyttää mielenosoitukset, jotka hänen mukaansa ovat maksaneet Irakin taloudelle miljardeja dollareita. Mielenosoittajat ovat myös saavuttaneet tavoitteensa, koska uusia vaaleja ja uudistuksia on luvattu.

Mielenosoittajat yrittivät hiipiä Tigris-joen yli Bagdadin vihreälle vyöhykkeelle, jossa sijaitsevat hallituksen pääkonttorit ja ulkomaiset lähetystöt.
Irakin turvallisuusjoukot kuitenkin avasivat tulen näitä kohti. Tiedotusvälineiden mukaan ainakin viisi ihmistä kuoli ja 30 loukkaantui. Tämä tapahtuu Karbalassa tapahtuneen tapauksen lisäksi, jossa väkivaltaisten mielenosoittajien ryhmä hyökkäsi Iranin konsulaattiin, minkä seurauksena Irakin turvallisuusjoukot ampuivat ainakin kolme henkeä kuoliaaksi.

Yli 250 ihmistä on kuollut mielenosoituksissa, jotka alkoivat Irakissa lokakuun alussa.
RT