OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Jordania sitoutunut Israelin rauhansopimukseen maasopimuksen päättyessä – ulkoministeri

Jordania kertoi maanantaina sitoutuneensa Israelin kanssa tehtyyn rauhansopimukseen huolimatta 25 vuoden sopimuksen päättymisestä, joka antaa naapurilleen mahdollisuuden käyttää kahta maa-aluetta rajoillaan suvereniteetinsa alaisena.

Ulkoministeri Ayman Safadi kertoi maan toimineen sopimuksen mukaisesti, koska se ei uusinnut sopimusta kahden rajan ylittävän erillisalueen yli, mikä sallii Israelille erityiset oikeudet molemmilla alueilla työskenteleville ja läsnä oleville kansalaisille, Reuters raportoi.

Sopimus oli osa Jordanian ja Israelin vuoden 1994 rauhansopimusta. Jordanian kuningas Abdullah saapui päivää myöhemmin maanantaina erillisalueelle, joka ylittää sen pohjoisrajan Israelin kanssa, sen 25-vuotisen erityisjärjestelmän päätyttyä naapurin kanssa, joka antoi Israelin viljelijöille pääsyn alueelle, virkamiehet kertoivat.
RT