OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Toyota vai Hyundai mestaruuteen – Lue viikon moottoriurheilusähkeet

Moottoriurheiluviikko tarjosi Rallycrossin mestaruustaistelun sekä suomalaisvoiton. Viikonloppu oli hiljainen ja suurimmat katseet olikin siirretty jo seuraavaan viikkoon, kun taistellaan rallin valmistajien maailmanmestaruudesta.

Rallycrossin Supercar- luokan maailmanmestaruus ratkaistiin Etelä-Afrikassa. Mestaruuteen ajoi ruotsalainen Timmy Hansen. Ratkaisu oli tiukka, sillä sekä Timmy Hansen että Norjan Andreas Bakkerud olivat molemmat 211 pisteessä kisan jälkeen. Lopulta Hansenin neljä voittoa takasi miehelle mestaruuden. Lusikkansa soppaan laittoi myös Timmyn veli Kevin, joka oli MM-sarjan kolmas.

Katso myös uusin MotorXpress. Teksti jatkuu videon jälkeen.

Niklas Grönholm oli todella ratkaisevassa roolissa mestaruuden suhteen, sillä suomalainen ajoi Etelä-Afrikassa voittoon ajaen melko täydellisen viikonlopun. Kakkoseksi ajanut mestaruustaistelussa mukana ollut Bakkerud jäi Grönholmille kaksi sekuntia.

RX2- luokassa Oliver Eriksson kaasutti mestaruuteen neljänkymmenen kolmen pisteen turvin. Toiseksi MM-sarjassa tuli Ben-Philip Gundersen ja kolmas oli Jesse Kallio. Eriksson voitti myös Etelä-Afrikassa käydyn kilpailun jättäen toiseksi tulleen Fraser McConnellin kahden sekunnin päähän ja kolmanneksi tulleen Sami-Matti Trogenin vajaan neljän sekunnin päähän.

Viikonloppuna ratkaistaan rallin MM-sarjan valmistajien mestaruus, kun ajetaan kauden viimeinen osakilpailu Australiassa. Kuljettajien mestaruus ratkesi jo edellisessä kilpailussa Ott Tänakille. Valmistajien mestaruudesta kamppailua käyvät Hyundai, jolla pisteitä on kasassa 380 ja Toyota, jonka pistemäärä on 362.

Formula ykkösten kauden viimeistä edellinen osakilpailu kilpaillaan Brasilian Sao Paolossa tulevana viikonloppuna. Taistelua käydään enää kuljettajien MM-sarjan pronssista, josta kamppailee kolme kuljettajaa. Ferrarin Charles Leclerc pitää nyt kolmossijaa hallussaan 249 pisteellä, Red Bullin Max Verstappen on perässä 235 pisteellä ja Leclercin tallitoveri Sebastien Vettel 230 pisteellä viidentenä.

Sao Paolossa järjestetyssä F1 Festivalissa muistettiin Imolan radalla San Marinossa vuonna 1994 menehtynyttä Formula ykkösten kolminkertaista maailmanmestaria Ayrton Sennaa. Paikalla olivat legendaariset brasilialaiskuljettajat Felipe Massa ja Emerson Fittipaldi.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Hannu Kumpulainen