OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Maastopalot riehuvat Australiassa – Ralli peruttu

Rallin MM-sarjan viimeiseksi osakilpailuksi kaavailtu Australian ralli on jouduttu perumaan. Rallin peruminen johtuu Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa riehuvista maastopaloista. Rallin järjestäminen kyseisellä alueella olisi aiheuttanut vaaratilanteen niin kuljettajille kuin katsojille.

– Päätös oli järjestäjille hankala, mutta alusta asti teimme selväksi, että FIA tukee sitä. Heillä on paras paikalliskokemus ja -tietämys. Päätös rallin perumisesta sinällään oli nopea, mutta järjestäjien piti olla vielä Uuden Etelä-Walesin osavaltion johdon kanssa yhteydessä järjestelyistä, kommentoi Australiasta tavoitettu FIA:n MM-rallikomission varapuheenjohtaja Timo Rautiainen Neste Rally Finlandin tiedotteessa.

Rallin perumisen myötä MM-sarja sai viimeisen sinetin. Ott Tänak varmisti kuljettajien maailmanmestaruuden jo edellisessä kilpailussa, mutta nyt myös tallimestaruus on selvä. Mestaruus menee ensimmäistä kertaa rallin historiassa Hyundaille.

Australian ralli oli tarkoitus ajaa tulevana viikonloppuna. Lisää aiheesta ensi viikon MotorXpressissä.

Teksti: Joni Hildén