OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Tallinna-vinkki: Nigulisten museo kutsuu joulunajan konsertteihin, erityiskierroksille ja työpajoihin

Lyypekkiläisen mestarin Hermen Roden työpaja. Tallinnan Nigulisten kirkon pääalttarin alttarikaappi. Yksityiskohta. 1478–1481. Viron taidemuseo

Nigulisten museo Tallinnan vanhankaupungin sydämessä kutsuu joulunajan viettoon sadunhohtoisissa tunnelmissa. Sunnuntaina 24.11. klo 12.00 Nigulisten museo ja sisustusliike Shish paljastavat upean joulupuun. Joulukuun aikana museossa järjestetään myös aiheeseen liittyvää oheisohjelmaa.  

Joulupuuta esitellään myös urkukonsertissa klo 12.00. Joulukauden avaa Vanhankaupungin koulun orkesteri, jota johtaa Rasmus Puur. Iltapäivällä klo 15.00 ja 16.00 voi nauttia urkupuolituntisista, sisäänpääsy museon pääsylipulla. Jo neljäntenä jouluna peräkkäin Nigulisten museossa juhlistetaan joulunaikaa Shishin koristellulla kuusella. Tänäkin vuonna joulupuun teema on yllätys. ”Joulusta Nigulistessa on tullut kaunis perinne ja museomme talvisen pyhäkauden avaus”, toteaa Nigulisen museon kuraattori ja ohjelmapäällikkö Merike Kurisoo.

Nigulisten museo kutsuu kaikkia osallistumaan oheisohjelmaan ja joulutilaisuuksiin. Vierailla on mahdollisuus tutustua Jumalanäidille omistettuun Neitsyt Maria. Nainen, äiti, kuningatar -näyttelyyn. Näyttely esittelee vanhimpia ja harvinaisimpia Neitsyt Mariaa kuvaavia mestariteoksia ja esineitä virolaisista ja latvialaisista kokoelmista. Koululaisia ja päiväkotilapsia kutsutaan perinteisille jouluaiheisille Pyhän Nikolauksen legendat ja Enkelit Nigulisten taideteoksissa -museotunneille sekä Neitsyt Marialle omistettuun näyttelyyn liittyviin kasvatustapahtumiin.

Museovieraita kutsutaan iltaisin järjestettäville Neitsyt Maria. Erään naisen tarina mestariteosten kautta -erityiskierroksille. Viisi kertaa toteuttava erityiskierros on tarkoitettu yksittäisille kävijöille, perheille ja pienemmille porukoille, ja se järjestetään museon ollessa muilta suljettuna. Erityiskierrokset pidetään 2.12., 6.12., 12.12. ja 18.12. klo 18.00 viroksi ja 13.12. klo 18.00 venäjäksi.

Joulunaikaan kävijöitä ilahdutetaan Nigulisten museon perinteisellä urkumusiikin puolituntisilla ja konserteilla. Tammikuun alussa Tallinnassa järjestetään perinteinen Bach-festivaali. Ensimmäistä adventtia Nigulistessa vietetään 1.12. urkukonsertin merkeissä. Kahtena lauantaina joulukuussa – 7.12. ja 14.12. – kokoonnutaan askartelemaan joulukoristeita taiteilija Mae Kivilon johdolla.

Joulunajasta ja joulupuusta voi Nigulistessa nauttia 24.11.2019 alkaen aina 9.1.2020 saakka.

Innostuitko? Löydä sopiva majoituspaikkasi tästä!

Booking.com