OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content

Citroënin vetäytyminen sotki WRC-pakan

Moottoriurheiluviikko on ollut tapahtuman täyteinen, vaikka radalla ei pahemmin olla ajettukaan.

Citroënin rallitiimi ilmoitti viime viikon keskiviikkona vetäytyvänsä välittömästi rallin MM-sarjasta. Samalla se tiesi myös sitä, että Esapekka Lapin työt Citroënin tehdaskuljettajana päättyivät. Citroënin päätökseen vaikutti kuusinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin ilmoitus lähteä tallista.

Citroënin päätöksen myötä huhut ensi kauden tallipaikoista ovat voimistuneet. Kuljettajapaikat vähenivät ja vapaana oleviin paikkoihin on enemmän kuljettajia tyrkyllä kuin paikkoja on. Autoa vailla oleviin kuljettajiin kuuluu myös kolme tai neljä suomalaiskuljettajaa.

Tulevana kesänä ei nähdä Citroënia enää Jyväskylässä. Nähdäänkö Esapekka Lappi, jää nähtäväksi. Kuva: Hannu Kumpulainen

Toyota ei ole vielä julkistanut ensi kauden kuljettajakolmikkoansa, mutta huhujen mukaan se olisi jo selvillä ja Citroënilta lähtevä Sebastien Ogier olisi yksi heistä. MotorXpressin tietojen mukaan japanilaistalli julkistaisi tulevan kauden kolmikkonsa tällä viikolla.

Bottas WRC-auton rattiin

Kauden viimeiseen Formula yksi- kilpailuun valmistautuva Mercedeksen Valtteri Bottas osallistuu neljän viikon päästä Paul Ricardin radalla ajettavaan Rallycircuit- tapahtumaan. Toista kertaa järjestettävässä tapahtumassa Bottas ajaa PH Sportin omistamalla Citroën DS3 WRC:llä. Kyseisellä autolla rallin MM-sarjassa ovat ajaneet vuosina kaksituhatta yksitoista viiva kaksituhatta kuusitoista maailmanmestarit Sebastien Loeb ja Ogier sekä Mikko Hirvonen, Dani Sordo ja Kris Meeke.

Ott Tänakin ympärillä kuohuu. Nyt manageri Markko Märtin kertoi mielipiteensä. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Märtin sivalsi Mäkistä

Rallin MM-sarjan ympärillä kuohuu ilman Citroënin vetäytymistäkin. Toyotalta Hyundaille siirtyvän Ott Tänakin manageri Markko Märtin antoi täyslaidallisen Toyotan tallipäällikön Tommi Mäkisen suuntaan virolaisen Sport Delfin haastattelussa.

Märtin kertoi Mäkisen olleen myöhässä neuvottelujen suhteen. Hän sanoi myös Toyotalla olleen jonkinlaisen kriisin viime kaudella ja se oli virolaismanagerin mukaan yksi syistä, miksi Tänak lähti Hyundaille.

Verstappen Abu Dhabin suosikki

Formula ykkösten kauden viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Abu Dhabissa. Kilpailun ennakkosuosikkeihin lukeutuvat niin Ferrarit kuin myös kovaan vireeseen päässyt Max Verstappen.

Max Verstappen lähtee yhtenä ennakkosuosikkina Abu Dhabiin. Hänen suurimmat haastajansa ovat Ferrarit. Kuva: Charles Coates / Getty Images

Raak Viron mestaruuteen

Otto Raak ajoi Viron mestaruuteen Sppedwayn Track Racingissä 125 kuutioisissa Tallinnan Rannan radalla. Kilpailu ajettiin kolmessa eri luokassa, joista Raak osallistui kahteen eri luokkaan. Minispeedway 85cc- luokassa hän oli viides ja 125 kuutioisissa voiton. Micro 125cc- kilpailun vei nimiinsä Eetu Raak.