OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Toyotan kolmikko selvisi – Rovanperä ajaa WRC:llä

Toyotan ensi kauden kuljettajakolmikko selvisi keskiviikkona, kun se julkaisi Sebastien Ogierin, Elfyn Evansin ja Kalle Rovanperän sopimukset.

Toyota julkaisi tulevan kuljettajakolmikkonsa kaudelle 2020. Muutos on suurin sen jälkeen, kun Toyota palasi rallin MM-sarjaan 2017. Jo tuolloin ehdolla talliin ollut Sebastien Ogier istuu nyt Tommi Mäkisen tiimin rakentaman Yariksen ohjaimiin.

– Olen innoissani liittyessäni tiimiin. Tämä on minulle uusi haaste. Me keskustelimme jo kauden 2016 lopulla, ja vaikka emme silloin onnistuneet löytämään yhteistä säveltä, olen nyt ällikällä lyöty päästessäni työskentelemään tämän ikonisen brändin kuten lapsuuden sankarini Tommi Mäkisen kanssa, Ogier iloitsi Toyotan tiedotteessa.

Ogierin lisäksi Toyotan ratin takana tullaan näkemään M-Sportilta siirtyvä Elfyn Evans sekä rallin MM-sarjan suurin lupaus Kalle Rovanperä. Rovanperä siirtyy Toyotalle WRC2 Pro- luokasta, jossa voitti päättyneellä kaudella maailmanmestaruuden.

– Innoissani liityn tiimiin. Luulen jokaisen nuoren kuljettajan olevan istuessaan WRC- autoon ja nyt tuo mahdollisuus tuli minulle. Se oli tärkeätä nähdä, kuinka Tommi luotti minuun jo testatessani autoa ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten ja nyt olen osa tätä tiimiä, Rovanperä huokui Toyotan tiedotteessa.

Näiden sopimusuutisten myötä Jari-Matti Latvalan ja Kris Meeken pestit Toyotalla päättyivät. Lisää Toyotan sopimuksista maanantain MotorXpressissä.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Toyota Gazoo Racing