OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

F1-kausi ajettiin päätökseen ja Tomi Tuomisesta kuoriutui laulaja

Kuva: Getty Images / Red Bull Content Pool

Syksy on vaihtunut joulukuuksi ja pitkä Formula 1- kausi tuli vihdoin päätökseen viikonloppuna. Moottoriurheilurintamalla tapahtumia on riittänyt, vaikka autot ovat talviteloilla suurimmilta osin.

Katso uusin MotorXpress! Teksti jatkuu videon jälkeen.

Lohjalainen rallicrosskuljettaja Sami-Matti Trogen voitti iRacing Rallicrossin maailmanmestaruuden. Seitsemäntoista vuotias Trogen varmisti mestaruuden lauantaina ajetussa kauden viimeisessä osakilpailussa. iRacing rallicrossin maailmanmestaruus on yksi suurimmista autourheilun eSportsin palkinnoista.

Road Racingin kauden 2019 Suomen mestari Kim Patova on solminut RAM Racing Yamahan kanssa sopimuksen kaudelle 2020. Patova ajaa tulevalla kaudella Espanjassa ESBK Supersport 600- sarjassa. Huhtikuussa käynnistyvä kausi sisältää seitsemän eri kisaviikonloppua ja kolmetoista kisalähtöä.

Enduron maailmanmestaruuden kolmetoista kertaa voittanut Juha Salminen sai ansaitsemansa kunnianosoituksen sunnuntai-iltana Monte-Carlossa, Monacossa. Kansainvälinen Moottoripyöräliitto FIM nimitti Salmisen endurolegendaksi. Hän on kautta aikojen menestynein endurokuljettaja.

Formula Ykkösten kausi tuli päätökseen sunnuntaina Abu Dhabin radalla. Mestaruus ja kakkospaikka olivat varmistuneet jo tovi sitten Mercedes-kuljettajille Lewis Hamiltonille ja Valtteri Bottakselle. Kolmossijasta käytiin vielä kamppailua, ja se kamppailu meni Abu Dhabissa toiseksi ajaneelle Max Verstappenille. Kilpailun voittoon ajoi Lewis Hamilton.

Suomalaisista vaikean viikonlopun ajanut Valtteri Bottas oli neljäs. Alfa Romeolla ajavan Kimi Räikkösen sijoitus oli kolmastoista.

Moottoriurheilupiireistä löytyy erilaisia ihmisiä. Yksi pitkään moottoriurheilun parissa työskennellyt on Tomi Tuominen. Monipuolinen lahjakkuus pystyy heittäytymään rooliin kuin rooliin. Hänet on nähty rallitoimittajana, selostajana, kartanlukijana ja studioisäntänä. Nyt Tuominen teki uuden aluevaltauksen ja ryhtyi levylaulajaksi. Tomi Tuomisen haastattelun näet uusimmassa MotorXpressissä (video jutun alussa).